EEN LEUKER LEVEN

EEN LEUKER LEVEN Ze is 102 jaar en  waarschijnlijk de oudste inwoner van de gemeente Zuidplas. Maar helemaal zeker weet ze het niet.
Tijdens een gesprek met ouderenadviseur Shanty van Welzijn Zuidplas werd haar gevraagd of een vrijwilliger mogelijk een optie zou zijn. Daar hoefde ze niet lang over na te denken: "Dat leek me wel wat. Zoiets kun je altijd proberen".
Nadat er via Inwonersvoorelkaar.nl een oproep werd geplaatst voor een vrijwilliger, kwam er al heel snel een reactie. Mevr. Becker en Ida maakten kennis met elkaar en er was meteen een klik.
Inmiddels komt Ida elke week bij Sjaantje op bezoek. Behalve samen kletsen en thee drinken, maken ze soms een uitstapje. "Pas zijn we samen naar de Pelgrimshoeve in Zoetermeer geweest, een tweedehandswinkel waar Sjaantje vroeger ook wel eens kwam. Ze genoot er enorm van. Ook zijn we samen naar de opticien geweest om een nieuwe montuur uit te zoeken.”  
Ida kan het iedereen aanraden om vrijwilliger te worden. "Het geeft zoveel voldoening. Je maakt niet alleen een ander blij,  maar je wordt er zelf ook blij van. En het kost echt niet zoveel tijd. Elke week een uurtje is goed te doen."
Ida heeft  ook nog een tip voor mensen die zich wel eens eenzaam voelen: "Laat het weten dat je je wel eens eenzaam voelt. Je bent niet de enige. Je kunt zelf een hulpvraag plaatsen bij inwonersvoorelkaar.nl of iemand anders vragen dit voor je te doen. Wie weet komt er een leuke vrijwilliger op je pad."
Ook Sjaantje kan iedereen een vrijwilliger aanraden. "Het is fijn dat Ida komt. Het heeft er ook voor gezorgd dat ik me minder eenzaam voel."

21-06-2019