HELPEN MAAKT BLIJ

HELPEN MAAKT BLIJ Ongeveer een jaar geleden heeft Bert zich ingeschreven als vrijwilliger bij Inwonersvoorelkaar.nl (website voor burenhulp in Zuidplas). In Hart van Holland had hij een informatief stukje gelezen over de website en het idee om mensen in zijn buurt te helpen sprak hem wel aan. Bert vindt het belangrijk om elkaar te helpen als het nodig is. "Als ik zelf hulp nodig heb, vind ik het ook fijn als ik geholpen word.
Bij zijn inschrijving als vrijwilliger had Bert aangegeven dat hij alleen beschikbaar wil zijn voor praktische hulp en vervoershulp. "Ik ben niet iemand die bijvoorbeeld een gezellig praatje gaat maken bij eenzame mensen. Ik ben zelf niet zo'n kletser. "
In de afgelopen periode is hij benaderd voor uiteenlopende hulpvragen. Het ging vooral om éénmalige, kortdurende activiteiten. "Ik heb een keer geholpen bij een verhuizing van iemand die geen netwerk had en dus op hulp van vrijwilligers was aangewezen. Ook heb ik een tijdje twee dagen per week een jongetje naar het Speciaal Onderwijs gebracht in Capelle aan den IJssel. Toen dat jongetje zelf de route kon fietsen ben ik daarmee gestopt. Daarnaast heb ik wat kleine reparaties uitgevoerd bij een alleenstaande vrouw die geen geld had om hiervoor een bedrijf in te schakelen."
Bert heeft de smaak inmiddels te pakken. Het vrijwilligerswerk bevalt hem goed. Sinds een paar maanden is hij ook actief bij de vervoersdienst van de SAZ (Senioren Actief Zuidplas). Hier wordt hij wekelijks ingezet om senioren naar hun plaats van bestemming te brengen.
Het geeft hem veel voldoeding. "Ik vind het leuk om iets voor anderen te doen en ik  heb weer wat om handen."

21-06-2019