HULP VRAGEN?

HULP VRAGEN? Hulp vragen? Gewoon doen!
Willemijn Steens is 27 jaar en woont sinds 2018 met haar vriend in Nieuwerkerk aan den IJssel. Ze werkt bij Ordina als ICT consultant. Eind vorig jaar heeft ze zich ingeschreven als vrijwilliger bij Inwoners voor Elkaar. Toen ze om een reisprik ging en de poster zag hangen om je aan te melden als vrijwilligers, ondernam ze meteen actie. Kort nadat ze zich had aangemeld werd ze gekoppeld aan een vrouw uit Nieuwerkerk met wie ze wekelijks een wandelingetje maakt. “Het is voor mij een kleine moeite en je kunt er een ander enorm mee helpen. En het help me ook om te relativeren.”
Willemijn vindt het belangrijk om iets voor een ander te kunnen betekenen. “Ik denk dat ik dat van mijn ouders heb meegekregen. Zij deden beiden vrijwilligerswerk en dat neem je als kind misschien toch over. En ik doe het natuurlijk ook voor mijn karmapunten, haha.”
Een aantal weken geleden reageerde ze op een oproep van Hilda en Marco die hulp hadden gevraagd bij het weghalen van onkruid uit hun tuin. Door hun lichamelijke beperking zijn ze beiden niet meer in staat om dit zelf te doen.
Via hun hulp in de huishouding werden ze geattendeerd op Inwoners voor Elkaar. “We waren verbaasd hoe snel er een vrijwilliger gevonden was.”
De oproep was nog maar een paar dagen geplaatst toen Willemijn zich aanmeldde. “Ze belde ons op en we hebben toen een afspraak gemaakt om kennis te maken.”
Zo’n eerste kennismaking is best spannend, zowel voor Willemijn als voor Hilde en Marco. “Je hebt wel even telefonisch contact gehad, maar moet toch afwachten of het klikt.” Dat was bij hen gelukkig het geval. “Willemijn is een aardige, enthousiaste meid en het klikte meteen.”
Willemijn heeft twee keer een paar uurtjes in de tuin het onkruid weggehaald. De voor- en achtertuin zien er nu weer netjes uit. “Dat was echt heel fijn, want zelf kunnen we dat niet meer. Het is nu ook makkelijker om het onkruid weg te houden. De tuin oogt weer netjes waardoor je ook weer zin hebt om er wat nieuwe plantjes in te zetten.”
Hilda adviseert anderen dan ook om hulp te vragen als dat nodig is. “Het is niet makkelijk om hulp te vragen, maar mijn advies is om het gewoon te doen! Wij zijn er erg mee geholpen!”
Heb je hulp nodig of wil je anderen helpen? Neem dan contact op met Inwoners voor Elkaar via  06-14763409 of schrijf je in via de website. Inwonersvoorelkaar.nl is een website voor burenhulp in Zuidplas.
03-10-2019