Hoe werkt het?

Voor wie vraag je hulp aan?
Je kunt ondersteuning vragen voor jezelf, voor een ander of voor een organisatie. Wij helpen op verschillende manieren om vraag en aanbod bij elkaar te brengen.

Vraag je ondersteuning aan voor een organisatie?
Dan zetten we deze vraag in onze vacaturebank. Bezoekers van onze website kunnen hier rechtstreeks op reageren. Klik hier om direct ondersteuning aan te vragen.

Vraag je ondersteuning aan voor jezelf of voor een ander?
Dan gaan we er vanuit dat je geen familie, vrienden of buren hebt die deze ondersteuning kunnen bieden. En dat je onvoldoende inkomsten hebt om hiervoor betaalde hulp te zoeken.
Nadat je het formulier voor je hulpvraag hebt ingevuld, neemt een medewerker contact met je op. Klik hier om direct ondersteuning aan te vragen.

Aan welke vormen van hulp kun je aan denken?
Hieronder lees je welke vormen van hulp je kunt aanvragen voor jezelf of voor een ander. Op het aanvraagformulier vind je onder elke vorm een lijst met mogelijkheden. Wij gaan voor jou op zoek en brengen je in contact met een geschikte vrijwilliger. Deze wonen in de buurt en betekenen graag iets voor hun medemens binnen hun tijd en mogelijkheden.

Praktische ondersteuning
Het gaat hierbij om hulp die één of twee vrijwilligers kunnen bieden. Zijn er eventueel materialen nodig? Dan worden deze betaald door de hulpvrager.

Sociale hulp
De vrijwilliger en hulpvrager maken samen afspraken over hoe vaak en waar het bezoek plaatsvindt.

Vervoer en begeleiding
Maakt een vrijwilliger hierbij vervoerskosten? Dan worden deze betaald door de hulpvrager.  

Klik hier voor het aanvraagformulier.

Heb je nog vragen?
Neem dan contact op met de helpdesk.