Hulp bieden

Wil je beschikbaar zijn voor je medemens? Buurtgenoten helpen wanneer zij niet op anderen kunnen terugvallen? Het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) van Welzijn Zuidplas ondersteunt je daarbij.

Wij brengen je in contact
Wij brengen je als vrijwilliger in contact met mensen die hulp nodig hebben bij alledaagse dingen. Hulp bij praktische klusjes in en om het huis bijvoorbeeld of bij het invullen van formulieren. Maar ook begeleiding bij het bezoek aan een arts kan meer dan welkom zijn, net als samen een kopje koffie drinken voor de gezelligheid, of een wandeling maken.

Je kiest wat bij jou past
Als bieder van ondersteuning kun je kiezen uit ondersteuningsvragen die bij je passen en door of voor buurtbewoners bij Inwoners-voor-elkaar zijn ingediend. Voordat vragen je bereiken, worden ze eerst door een helpdesk-vrijwiliger in behandeling genomen en afgebakend tot een geschikte ondersteuningsvraag. Zo brengen wij vraag en aanbod bij elkaar.

Voor een vrijwilligersorganisatie werken of bij iemand in jouw buurt?
Als vrijwilliger kun je ervoor kiezen om hulp te bieden namens een organisatie, zoals bijvoorbeeld De Zonnebloem, Gemiva of Welzijn Zuidplas. Kies je ervoor om niet namens een organisatie te helpen, dan neemt een vrijwilliger van de helpdesk contact met je op voor het maken van een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Privacy
Uiteraard worden je persoonsgegevens met niemand gedeeld. Pas nadat je hebt aangegeven een hulpvraag te willen oppakken, krijg jij de contactgegevens van de persoon die ondersteuning aanvraagt. Vervolgens neem je zelf contact op met de hulpvrager.

Schrijf je in!