Openstaande hulpvragen

Ik wil helpen bij een organisatieIk wil helpen in mijn buurt

Type

Afstand

Totaal 107 items in de Vacaturebank

 • Zevenhuizen

  Help jij een paar uurtjes mee bij het Koningsfeest?

  Zevenhuizen

  Oranje Zevenhuizen

  Wil jij je handen uit de mouwen steken voor het feest op Koningsdag in Zevenhuizen? Dat is fijn! De stichting zoekt bijvoorbeeld vrijwilligers die enkele uurtjes willen helpen bij het begeleiden van kinderspelletjes.Koningsdag wordt zo mogelijk altijd uitgebreid gevierd in Zevenhuizen. De organisatie van de activiteiten, Stichting Oranje Zevenhuizen, kan op de dag zelf wel wat extra han-den gebruiken, bijvoorbeeld van spelbegeleiders voor hulp bij de kinderspelletjes. Wat zijn de taken? Op het dorpsplein in Zevenhuizen kunnen kinderen meedoen aan allerlei spelletjes, indien Stichting Oranje Zevenhuizen genoeg vrijwilligers kan vinden. Kinderen kunnen dan met een stempelkaart bij alle spelletjes langs. De spelbegeleiders kunnen uitleggen hoe de spelletjes gaan en natuurlijk de kinderen een stempel geven op hun stempelkaart. Hoeveel tijd kost het? Koningsdag is op donderdag 27 april (dit valt in de Meivakantie). Als het lukt willen we de kinderspelletjes van 11.00 tot 15.00 uur laten duren. Je kunt zelf bepalen hoelang je wil helpen. Met een uurtje zijn we al blij, maar een paar uur mag natuurlijk ook! Kom met de organisatie in contactVul je gegevens in via de knop 'Meer Informatie'. Je kunt ook  contact met de organisatie opnemen via het contactformulier op de website oranje-zevenhuizen.nl, via info@oranjezevenhuizen.nl of de onze FaceBook-pagina. Wil je graag je steentje bijdragen aan de organisatie, maar zie de functie van kinderspelletjesbegeleider niet zitten? Geen probleem, binnen het team kunnen we ook taken omwisselen. Dus laat ons vooral weten dat je wilt helpen!
  Lees meer
 • Moordrecht

  Zet jij je kookkunsten in voor Oma's EetCafé?

  Moordrecht

  Gemiva Wijkservicecentrum de kroon

  Houd je van koken en bakken? Gemiva De Kroon zoekt hobbykoks voor Oma's EetCafé Wat ga je doen?De Kroon zoekt meerdere hobbykoks die het leuk vinden om een groep bezoekers (max 15 -20 deelnemers) te verwennen met een heerlijke warme maaltijd. Deze maaltijden (warme lunch) vinden elke week plaats op donderdag om 12 uur.  Samen met de bezoekers bepaal je het menu voor de volgende week. De clienten van de Kroon halen de boodschappen voor je.  Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk?  Het Eetcafé zorgt voor vermindering van eenzaamheid bij voornamelijk ouderen. Gezellig met elkaar eten is fijner dan alleen koken en eten. Cliënten van de Kroon helpen graag mee met eten voorbereiden, koken, serveren en opruimen. Breng jij ook een glimlach op het gezicht van onze bezoekers en cliënten? Wat bieden wij?Bij De Koon heerst een fijne en gezellige sfeer. Daarnaast kun je zelf aangeven op welke data je wilt koken. (Dat hoeft echt niet elke week te zijn.)Over Gemiva De KroonDe Kroon is een wijkservicecentrum van de Gemiva-SVG Groep in Moordrecht. In De Kroon zijn een dagopvang voor ouderen uit de omgeving en een inloop voor wijkbewoners gevestigd. 
  Lees meer
 • Zuidplas

  Stichting Scoutcentrum Rotterdam zoekt versterking van het bestuur

  Zuidplas

  Scoutcentrum Rotterdam

  De zelfstandige stichting Scoutcentrum Rotterdam is op zoek naar versterking van het bestuur. Ben jij een enthousiaste en daadkrachtige vrijwilliger, op zoek naar een nieuwe uitdaging, waarbij je jezelf en anderen kan ontwikkelen? Vind je het leuk om, samen met andere vrijwilligers, iets op te bouwen in je eigen buurt? Ben je bovendien een paar uur in de week hiervoor beschikbaar, dan zijn wij op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je bent lid van het bestuur van de stichting die overkoepelend verantwoordelijk is voor het reilen en zeilen op het Scoutcentrum. Taken organiseer je zelfstandig voor je portefeuille of projecten. Uiteraard in goede samenwerking met de managers van het Scoutcentrum en andere vrijwilligers. 1x per maand stemmen we zaken af in een bestuursvergadering waarbij de managers veelal aansluiten. Binnen het bestuur verdelen we de taken. Dit doen we op basis van interesse, ervaring en ambitie. Uitzondering hierop is de rol van voorzitter en penningmeester. Ligt je hart bij communicatie, vindt je vrijwilligers binden en boeien leuk, ben je juist meer van de techniek of zit je energie in de bedrijfsvoering? Bij ons kan het allemaal!Er zijn wel enkele voorwaarden: Je onderschrijft de doelstelling en het huishoudelijk reglement van Scouting Nederland. Je bent minimaal 18 jaar of ouder. Je bent bereid een Verklaring Omtrent Gedrag aan te vragen of kunt deze overleggen. Je bent bereid je voor deze functie in te zetten en ook zelf hierin verder te leren. Wij bieden Een inspirerende vrijwilligersfunctie waarin je samenwerkt voor een maatschappelijk relevante voorziening in de Randstad. Samenwerking met andere betrokken en enthousiaste vrijwilligers Het opdoen van veel nieuwe contacten De mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen Over onsScoutcentrum Rotterdam is een unieke kampeer en bivak locatie midden in de Randstad. Gelegen op de grens van Capelle aan den IJssel en Rotterdam bruist deze plek van de activiteiten. Een plek waar jaarlijks duizenden scouts en niet-scouts elkaar ontmoeten en hun kampen organiseren en 2 scoutinggroepen hun clubgebouw hebben. 
  Lees meer
 • Moordrecht

  Help jij onze tuin om te toveren tot een pluktuin?

  Moordrecht

  Zorg- en kinderboerderij in de Krom

  Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger met groene vingers die ons kan helpen om een stukje tuin om te toveren tot een pluktuin. Zorg- en kinderboerderij in de Krom in Moordrecht willen we graag een stukje tuin omtoveren als pluktuin. Zelf hebben we hier nog geen ervaring mee dus zoeken we iemand die ervaring heeft met bloemen of hier veel verstand van heeft. Lijkt het u leuk om ons hierbij te helpen en uw kennis te delen? Laat het ons weten! Over de organisatie Boerderij In de Krom is een zorg en kinderboerderij in Moordrecht. Op Boerderij In de Krom wonen en werken mensen met een matige verstandelijke beperking. Op Boerderij in de krom hebben we allerlei soorten boerderijdieren, een schuur om in te klussen en een mooie moestuin! Wat ga je doen Helpen en ondersteunen bij het realiseren van een bloemen pluktuin op zorg- en kinderboerderij in de Krom. Wat vragen wij? Een enthousiast persoon die van bloemen houdt! Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk?  Een unieke kans om onderdeel te zijn van de organisatie van een bloemenpluktuin! Wat bieden wij De Krom biedt u een gezellige omgeving, een ervaring rijker en cursusmogelijkheden. Ook krijgt u een reiskostenvergoeding.
  Lees meer
 • Zuidplas

  Ben jij op zoek naar een ultieme Feel-Good ervaring?

  Zuidplas

  Accent Avondonderwijs

  Ben jij op zoek naar een ultieme Feel-Good ervaring in het onderwijs? Lees dan vooral verder! Accent Avondschool Capelle biedt "een leven lang leren" voor de doelgroep volwassenen met een (Licht) Verstandelijke Beperking. We organiseren diverse cursussen waarin ontmoeting en zelfredzaamheid centraal staat. Onze klassen zijn klein (plm. 8 cursisten) en hebben een bevoegde docent. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om met mensen om te gaan met deze doelgroep en graag hun tijd en talenten inzetten om hen een geweldige tijd te geven op onze avondschool. We zijn op dit moment op zoek naar vrijwilligers die: - de rol van gastheer/-vrouw willen vervullen - kunnen en willen assisteren bij de cursussen Bij Accent zijn de vrijwilligers verzekerd en ontvangen ze een vrijwilligersvergoeding. Verder krijg je van ons de "Gids voor Vrijwilligers" met informatie die belangrijk is. Tijden Dinsdagavond van 19.00 - 21.00 uur zijn de cursussen. Per september 2023 zullen er ook lessen op maandagavond gegeven worden Website https://www.accentavondschool.nl/
  Lees meer
 • Zuidplas

  Steuntje in de rug voor gezinnen met opgroeiende kinderen

  Zuidplas

  St. Humanitas Home-Start

  Bij Home-Start zijn we per direct op zoek naar lieve, aandachtige en betrokken vrijwilligers die het leuk vinden om een gezin een steuntje in de rug te bieden of een luisterend oor. Home-Start Zuidplas richt zich op gezinnen met opgroeiende kinderen in de leeftijd 0 t/m 14 jaar en zwangere moeders, waar het door allerlei verschillende situaties soms net even wat zwaarder kan zijn voor ouders. De lichte alledaagse opvoedvragen kunnen worden besproken. Ervaren en getrainde vrijwilligers bieden ouders vriendschappelijke en praktische ondersteuning bij het opvoeden van de kinderen. Je inzet bij een gezin duurt minimaal 3 maanden en kan (in overleg) worden voortgezet tot een langere periode. Wat ga je doen? • Je gaat (2) wekelijks een uurtje langs bij je gezin. • Je luistert en gaat bijv. met (moeder en) kinderen naar buiten. • Je doet een spelletje of oefent met de taal. Wat heb jij in huis? • Je bent zelf een ervaren opvoeder of hebt als professional ervaring in het werken met kinderen. • Je vindt het leuk om gezinnen met (jonge) kinderen een steuntje in de rug te geven. • Je bent voor een periode van minimaal 3 maanden 1 tot 3 uurtjes beschikbaar per week. Dit krijg je van ons • Een uitgebreide basistraining, waarin we onder andere aandacht besteden aan onderwerpen zoals: communicatie, normen en waarden, het doel van Home-Start, grenzen stellen, luisteren, etc. • Begeleiding van de Home-Start coördinator. Zij is bereikbaar voor vragen, tips en adviezen. • Thema- en intervisiebijeenkomsten, zodat je ervaringen kunt uitwisselen met je collega vrijwilligers. • Minimaal 1x per jaar een vrijwilligersuitje en een eindejaarsgeschenk. Ben je enthousiast? Dan kan je vrijblijvend informatie vragen of je aanmelden bij Home-Start Zuidplas 06- 45107607
  Lees meer
 • Moordrecht

  Vind je het leuk om samen te fietsen en te babbelen?

  Moordrecht

  Gemiva SVG_Groep

  Help...onze mooie duo-fiets zoekt gezelschap! Vind jij het leuk om te fietsen en gezellig te babbelen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Onze mooie duo-fiets met elektrische ondersteuning staat veel te vaak alleen in z'n uppie in onze schuur...wat zou het fijn zijn als een aantal van onze cliënten af en toe samen met iemand een stukje kunnen fietsen...gewoon lekker genieten van de omgeving, een bakkie ergens doen. Het hoeft niet eens zo ver of lang. Wij zoeken gezellige vrijwilligers met een warm hart en een open, vriendelijke en respectvolle houding naar de cliënten toe. Wat bieden wij: Een vrijwilliger bij ons ontvangt natuurlijk ondersteuning, een onkostenvergoeding, er is regelmatig een leuk cursusaanbod en..natuurlijk dankbare gezichten omdat door jouw hulp meer mogelijk is! Wie zijn wij? Op Woonlocatie Westeinde Moordrecht wonen 28 volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. De hulpvraag ligt met name op het vlak van de wens tot meer sociale contacten of het invullen van hun vrije tijd, waarbij we zoveel mogelijk uitgaan van iemands mogelijkheden. Wij zijn erg blij met mensen die een stukje vrije tijd besteden om activiteiten met onze cliënten te doen. Omdat onze cliënten heel divers zijn, zijn er meerdere mogelijkheden voor vrijwilligers. Het werk vindt vooral plaats in de avonden en het weekend, natuurlijk wordt dit goed afgestemd. Lijkt het jou leuk om eens te kijken of dit iets voor jou is? Je bent van harte welkom op onze locatie. Tijdens een kopje koffie/thee bespreken we graag welke dag en tijd het beste uitkomt en kun je rustig met ons kennis maken.
  Lees meer
 • Zuidplas

  Wil jij Ervaringsdeskundige Naaste worden?

  Zuidplas

  Kernkracht

  Wil jij Ervaringsdeskundige Naaste worden? Familieleden, vrienden, mantelzorgers van mensen met een psychische kwetsbaarheid hebben vaak zorgen om hun naaste. Dit kan intensief zijn. Anderen begrijpen soms niet hoeveel invloed de ziekte van een naaste kan hebben. Het is dan fijn om een luisterend oor, steun of tips te ontvangen van iemand die een vergelijkbare ervaring heeft. Heb jij dat als naaste ook gemist? In het project Naasten voor naasten zetten familieleden, vrienden, mantelzorgers van mensen met een psychische kwetsbaarheid hun eigen ervaring in om andere naasten te ondersteunen.Neem dan deel aan de training tot Ervaringsdeskundige Naaste. Ben je een naaste (familielid, vriend, mantelzorger) van iemand met een psychische kwetsbaarheid (GGz problematiek, verslaving of dak- of thuisloze)? Woon je in de regio Midden-Holland? (Bodegraven-Reeuwijk, Krimpenerwaard, Gouda, Waddinxveen, Zuidplas) Is de zorg om je naaste ‘stabiel’ zodat je ruimte hebt om anderen te steunen? Wil je je eigen ervaring inzetten om andere naasten te ondersteunen? Kun je reflecteren op je eigen rol, ervaring, situatie? Wil je deel uit gaan maken van een team Ervaringsdeskundige Naasten? Meld je dan aan voor de training (8 bijeenkomsten) tot Ervaringsdeskundige Naaste.Hierin leer je hoe je jouw ervaringen als naaste functioneel in kunt zetten. Na de training kun je aan de slag als Ervaringsdeskundige Naaste bij KernKracht. Bij de koppeling aan een deelnemer / naaste wordt rekening gehouden met jouw wensen, voorkeuren en mogelijkheden. Dit vrijwilligerswerk levert je voldoening en plezier. Je ontvangt begeleiding van de coördinator en een vrijwilligersvergoeding. Wil je meer informatie of je aanmelden? Neem dan contact op met: Jeanet Moerings, projectcoördinator Naasten voor naasten, 06 - 28 99 90 55, jmoerings@kernkracht.nl
  Lees meer
 • Moordrecht

  Ben jij straks het gezicht van de bibliotheek in Moordrecht?

  Moordrecht

  De Bibliotheek de Groene Venen

  De Bibliotheek De Groene Venen in Moordrecht is gevestigd in het Turfhuis, een gebouw met drie basisscholen, in een jonge woonwijk. De Bibliotheek is geopend van maandag tot en met zaterdag. Voor onze Bibliotheek zijn wij per direct op zoek naar vrijwillige medewerkers voor verschillende dagen. Dit ga je doen Als vrijwilliger ben je het gezicht van de Bibliotheek. Je hebt wisselende taken en ontmoet veel verschillende mensen. Samen met een enthousiast team draai je deze gezellige dorpsbibliotheek. Taken zullen onder andere zijn - Het vriendelijk ontvangen van bezoekers - Het inschrijven van nieuwe leden - Het aantrekkelijk en opgeruimd houden van de Bibliotheek - Voorkomende baliewerkzaamheden met gebruik van computer- en printapparatuur - Klanten wegwijs maken in de collectie - Opruimen teruggebrachte materialen - Administratieve afhandeling rond gereserveerde boeken Wie zoeken wij? Wij zoeken voor deze vrijwillige functie iemand die flexibel en klantgericht is. Dit bieden wij Een gezellig team om in samen te werken, een plek midden in de maatschappij en een gratis lidmaatschap van de Bibliotheek. Meer informatie op www.bibliotheekdegroenevenen.nl
  Lees meer
 • Nieuwerkerk aan den IJssel

  Ben jij geïnteresseerd in geschiedenis?

  Nieuwerkerk aan den IJssel

  Stichting Historische Vereniging Nieuwerkerk aan den IJssel

  De Historische Vereniging Nieuwerkerk aan den IJssel zoekt inwoners die geinteresserd zijn in geschiedenis en een bijdrage willen leveren aan 'het geheugen van het dorp'Over ons De Historische Vereniging Nieuwerkerk aan den IJssel verzamelt en geeft informatie over de geschiedenis van Nieuwerkerk en is daarmee een beetje het ‘geheugen’ van het dorp. Zij beschikt daartoe over een ‘Oudheidkamer’ in de hoeve “Nooit Gedacht” (17e eeuw) aan de ’s-Gravenweg. In die Oudheidkamer wordt een uitgebreide verzameling van collectiestukken van en over Nieuwerkerk geëxposeerd. Deze reguliere expositie geeft een beeld van het werken en leven van de Nieuwerkerkers in vroegere jaren en is één keer per maand tijdens een ‘open middag’ van de Oudheidkamer te bezichtigen. Ook zijn er regelmatig wisselexposities over een specifiek onderwerp. Wie zoeken wij: Voor deze werkzaamheden zoeken wij enthousiaste vrijwilligers die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van Nieuwerkerk en zich daarin willen verdiepen. Voor de onder e genoemde werkzaamheden wordt o.a. gedacht aan vrijwilligers die ervaring hebben opgedaan in de museumbranche of studeren voor conservator. Wijn zijn op zoek naar vrijwilligers die ons willen helpen bij diverse taken, zoals: a) de registratie van de nieuwe collectieobjecten in onze databank en het onderhoud van de daarin aanwezige informatie (aanvullen/ wijzigen); b) het interviewen en/of schrijven van artikelen over de geschiedenis van Nieuwerkerk voor onze nieuwsbrief; c) het optreden als gastheer/-vrouw of voorlichter (suppoost) tijdens de ‘open middagen’; d) behulpzaam zijn bij vragen over genealogie (stamboomonderzoek) die betrekking hebben op inwoners van Nieuwerkerk; e) het meewerken aan de ontwikkeling van een wisseltentoonstelling en opzetten van een nieuwe reguliere expositie Wat bieden wij jou? Uiteraard worden de vrijwilligers begeleid door de bestuursleden en in de gelegenheid gesteld zich in de materie te verdiepen. In de Oudheidkamer zijn diverse boeken en geschriften over de Nieuwerkerkse geschiedenis aanwezig. Deze werkzaamheden kunnen thuis maar ook op donderdagmorgen worden uitgevoerd. Wat krijg je ervoor terug? Een gezellige werkomgeving met vrijwilligers die interesse hebben in de geschiedenis van Nieuwerkerk. Jaarlijks wordt een werkbezoek aan een ander museum georganiseerd.
  Lees meer
 • Zuidplas

  Zorg jij ervoor dat ieder kind kan meedoen?

  Zuidplas

  Leergeld Hollandsche IJssel

  Stichting Leergeld Hollandse IJssel zoekt vrijwilligers die als adviseur willen optreden Over de organisatie Stichting Leergeld is een vrijwilligersorganisatie die kinderen, opgroeiend in gezinnen met weinig financiële middelen, helpt onder het motto ‘Nu meedoen is straks meetellen!’ Wat ga je doen De adviseur legt huisbezoeken af bij gezinnen die zich voor het eerst bij Leergeld aanmelden. Dan wordt uitgelegd wat Leergeld kan betekenen en wordt informatie gegeven over andere voorzieningen en andere hulpverleningsinstanties. Dit is een éénmalig contact met het gezin. De verkregen informatie wordt teruggekoppeld aan het kantoor voor afhandeling. Wat vragen wij o Positieve en enthousiaste instelling o Voor langere tijd beschikbaar o Ervaring in administratieve processen en kennis van digitale systemen o Respectvolle omgang met de gebruiken van de verschillende culturen o Goede beheersing van de Nederlandse taal o Beschikbaarheid op 1 a 2 dagdelen per week, op zelf te bepalen tijdstippen Wat bieden wij o Vrijwilligerswerk binnen een enthousiast team dat 1x per maand bij elkaar komt o Opleiding tot adviseur o Ondersteuning bij het vrijwilligerswerk o Een laptop en telefoon in bruikleen
  Lees meer
 • Zuidplas

  Verkeersregelaar, iets voor jou?

  Zuidplas

  Stichting ZO!

  Dankzij de inzet van verkeersregelaars kunnen in Zuidplas veel leuke evenementen plaatsvinden. Als verkeersregelaar zorg je ervoor dat het verkeer veilig langs het evenement gaat of dat juist het evenement veilig langs het door jou stilgezette verkeer gaat. Verkeersregelaars zijn dus onmisbaar bij de organisatie van evenementen. Help jij mee ervoor zorgen dat Zuidplas een bruisende gemeente blijft waar evenementen veilig kunnen plaatsvinden? Over de evenementen Diverse organisaties in Zuidplas zetten verkeersregelaars in bij evenementen. Denk aan de optocht van sinterklaas, de Avond Vierdaagse, Koningsdag, de jaarlijkse Vlootschouw etc.  Wat wordt er gevraagd? * Je bent bereid om de e-learningsmodule te volgen * Je bent een of meerdere dagdelen per jaar inzetbaar bij een evenement Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk? Je zorgt er samen met andere vrijwilligers voor dat leuke evenementen in Zuidplas veilig uitgevoerd kunnen worden. Je draagt dus bij aan een actieve, leuke en veilige gemeente! Wat levert het op? Het geeft voldoening als je er samen met andere vrijwilligers voor kunt zorgen dat evenementen, waar jong en oud plezier aan beleven, veilig kunnen plaatsvinden
  Lees meer