Openstaande hulpvragen

Ik wil helpen bij een organisatieIk wil helpen in mijn buurt

Type

Afstand

Totaal 78 items in de Vacaturebank

 • Zuidplas

  Een maatje maakt het verschil!

  Zuidplas

  Stichting KernKracht

  Wie zijn wij?Stichting KernKracht is een belangenorganisatie ter bevordering van psychische, sociale en maatschappelijke gezondheid. Je wilt graag iets betekenen voor iemand en vindt het leuk om wederzijdse interesses uit te wisselen? Dan is dit mogelijk iets voor jou. We zoeken een MAATJE voor Peter Peter is een 79-jarige man en woont in Nieuwerkerk. Hij leest graag en houdt van muziek. Een andere hobby van hem is modelbouw. Ook kijkt hij graag tv en werkt hij met plezier op de computer. Peter zit in een rolstoel en zou graag, behalve samen een kop koffie drinken, een ommetje rond de flat maken. Zijn voorkeur gaat uit naar een vrouw. Heb je een open houding en kun je goed luisteren? Als er een klik is, kun je veel voldoening hebben van het contact. We hebben een fijn team en kunt altijd bij ons terecht. Aantal uren: een keer per week, nader overeen te komen Locatie: Nieuwerkerk a/d IJssel
  Lees meer
 • Zuidplas

  Heb jij het hart op de goede plaats?

  Zuidplas

  Heb jij het hart op de goede plaats? Dan ben jij bij ons aan het juiste adres! Inwonersvoorelkaar.nl is een netwerk van inwoners van Zuidplas die in hun eigen buurt vrijwillig hulp bieden aan mensen die behoefte hebben aan een praatje, een bakje koffie of een kleine wandeling. Hoe werkt het? Vraag en aanbod worden door de helpdesk van inwonersvoorelkaar.nl bij elkaar gebracht. Voordat een hulpvraag een vrijwilliger bereikt, is deze eerst door een helpdeskmedewerker in behandeling genomen. Zowel hulpvragers als vrijwilligers weten hierdoor wat zij kunnen verwachten. Wat ga je doen? Als bezoekvrijwilliger bij inwonersvoorelkaar.nl ga je ongeveer 2 keer per maand op bezoek bij een kwetsbare inwoner uit de buurt die niet (meer) over een eigen netwerk beschikt. Dat kan een oudere zijn maar ook een jonger iemand die door omstandigheden geen familie of vrienden heeft om op terug te kunnen vallen. Je spreekt zelf af met de hulpvrager hoe vaak en op welke dag jullie afspreken. Wat vragen wij? Wij zijn op zoek naar jongeren en ouderen die hart hebben voor een ander. Je kunt goed luisteren maar kunt ook goed een gesprek aangaan. Je bent betrouwbaar en komt je afspraken na. Je bent ongeveer 2 uur per maand inzetbaar. Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk? Door een ander te bezoeken, verrijk je niet alleen het leven van een ander maar ook dat van jezelf! Jouw bezoek kan voor iemand enorm veel betekenen. Maar het verbreedt ook je eigen horizon. Wat bieden wij: Vrijwilligerswerk waarbij je zelf de regie hebt over wanneer en hoe vaak je afspreekt. Daarnaast mag je gratis deelnemen aan trainingen die door het Vrijwilligers Informatie Punt worden verzorgd. Je wordt uitgenodigd voor waarderingsactiviteiten.
  Lees meer
 • Zevenhuizen

  Wil je het andere mensen naar de zin maken?

  Zevenhuizen

  Stichting Leontienhuis

  Het Leontienhuis is op zoek naar vrijwilligers voor diverse taken. Wil jij je hier voor inzetten?? Over het Leontienhuis: Het Leontienhuis wil de kwaliteit van leven van mensen met een eetstoornis en hun naasten verbeteren. Daarnaast wil het Leontienhuis mensen met eetstoornis motiveren richting herstel en (hernieuwde) deelname aan de maatschappij. Wie zoeken wij: Wij zoeken gastvrouwen, yogadocenten, begeleiders voor ons creatief atelier en tuinhulpen. Wat ga je doen: Jij bepaalt mede de sfeer in en om ons huis en zorgt ervoor dat onze bezoekers het naar hun zin hebben in onze mooie verbouwde boerderij. Of je nu koffie drinkt met onze bezoekers, yoga begeleidt, in de tuin aan het snoeien bent of creatief bezig bent met de bezoekers, wij vinden het fijn als je ons team komt versterken! Wat bieden wij? Wij bieden een gezellige team, een lunch, lekkere koffie (of thee), een vrijwilligersfeestje en ook training en bijscholing. Werktijden: Het Leontienhuis is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geopend. Woensdag zijn wij gesloten. Wij lunchen met elkaar van 12.30 tot 13.00 uur aan een gezellig gedekte tafel. Per dag zijn er twee gastvrouwen, 1 in de ochtend en 1 in de middag. De werktijden zijn van 10.00 tot 13.30 uur en van 13.30 tot 17.00 uur. Het creatief atelier is open van 11.00 tot 15.00 uur. Elke dag is er een uur yoga. Als tuinhulp ben je elke dag welkom. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen we afspreken wanneer je beschikbaar bent.   
  Lees meer
 • Zuidplas

  Kunnen onze bewoners op u rekenen?

  Zuidplas

  Hospice IJsselthuis

  Meneer van Dam wil graag nog één keer lof met ham en kaas eten. Anniek maakt het met liefde voor hem klaar. Hans doet de boodschappen, de lekkerste kaas en de lekkerste ham. De kosten declareert hij bij Tinet en van haar ontvang je maandelijks een kostenoverzicht. De familie van meneer van Dam heeft het er nog steeds over, dat meneer zo genoten heeft van de lof met ham en kaas, het was een van de laatste dingen die hij at. Over de organisatie: IJsselThuis in Nieuwerkerk aan den IJssel en IJsselOever in Capelle aan den IJssel zijn twee hospices die bestuurlijk onder de stichting IJsselHospices vallen. Er wordt gezocht naar een derde locatie voor een hospice in Rotterdam, IJsselPolder. Wat gaat u doen? De penningmeester heeft naast de gebruikelijke bestuurstaken de verantwoordelijkheid voor de financiële gang van zaken binnen IJsselHospices. Hij of zij is lid van het dagelijks bestuur en heeft een gezamenlijke verantwoordelijkheid met de overige bestuursleden. De penningmeester neemt deel aan relevante vergaderingen en overlegsituaties. Hij of zij is, net als de rest van het bestuur, vrijwilliger en onderschrijft de visie, de missie en de doelstellingen. Taken: • Bijhouden betalingsverkeer; • Jaarlijks opstellen van de begroting en de balans, inclusief lange termijnplanning; • Bewaken van de begroting; • Opstellen van een financieel jaarverslag; • Aanvragen van subsidies; • Regelen van fiscale, juridische zaken en verzekeringen; • Samenwerken met administratief medewerker en manager. Wij zoeken iemand die: • financieel deskundig; • integer; • bestuurlijk ervaren; • en representatief is. U beschikt over: • Affiniteit met hospicezorg; • Goede communicatieve vaardigheden; • Een flexibele instelling. • Empathisch vermogen; • Ervaring in het werken met vrijwilligers; Wat bieden wij: Wij bieden een uitdagende, maar vooral ook leuke bestuursfunctie waarin u samen met vrijwilligers, coördinatoren, manager en overige bestuursleden een betekenisvolle bijdrage levert aan onze maatschappij. Het gaat om een onbezoldigde functie met een tijdsbesteding van gemiddeld twee uur per week. De financiële administratie wordt bijgehouden en grotendeels uitgevoerd door vrijwilligers.
  Lees meer
 • Moerkapelle

  Een gezellig rustpuntje tussen de drukke schooluren

  Moerkapelle

  Stichting DeTafelVan

  Vind je het leuk om met kinderen te werken? En ben je op werkdagen tussen de middag beschikbaar? Dan zijn we op zoek naar jou!!! Word vrijwilliger bij de Keijzerschool in Moerkapelle  Wat ga je doen:Het begeleiden van kinderen op de basisschool (4 t/m 12 jaar) tijdens de overblijf. Je biedt de kinderen een gezellig rustmoment en een oplettend oog tussen de drukke schooluren door. Tijden:Werkdagen kunnen in overleg. We zoeken mensen voor werkdagen tussen de middag (tijdens het lunchmoment). Wat bieden wij:- Als vrijwilliger ontvang je een vergoeding. - Ook krijg je gratis de benodigde scholing en kun je rekenen op de professionele begeleiding van een pedagogisch geschoolde coördinator. -Eigen (klein)kinderen die leerling zijn op De Keijzerschool mogen gratis mee op je werkdagen.   Interesse?Kies dan voor de keuzeknop "Meer informatie". Na het invullen van uw contactgegevens wordt er zo spoedig mogelijk contact opngeomen voor het verstrekken van meer informatie of het plannen van een kennismakingsgesprek.
  Lees meer
 • Zuidplas

  Ben jij een bevlogen boekhouder?

  Zuidplas

  Promen

  Ben jij een bevlogen boekhouder die cliënt met autisme net de laatste kneepjes van het vak kan aanleren Mijn cliënt is i.h.k.v. een garantiebaan geplaatst bij een werkgever in Gouda. Hij woont zelf in Nieuwerkerk a/d IJssel. Ik ben zijn jobcoach en werk zelf bij Promen, Sociale Werkvoorziening in Gouda. Wij zijn voor de omliggende gemeenten uitvoerder van de nieuwe Participatiewet (ingang 2015). Mijn cliënt werkt bij de werkgever als financieel medewerker en is belast met oa het opstellen van de jaarrekening en de boekhouding. Hij heeft hiervoor een MBO opleiding gedaan en daarna een cursus SnelStart, het pakket waarmee de werkgever werkt. Werkgever geeft aan dat mijn cliënt alles ziet wat er gebeurt in de boekhouding, maar niet de vertaalslag kan maken naar het signaleren als er iets vreemds in de boekhouding gebeurt. Jij gaat mijn cliënt helpen om die vertaalslag te kunnen maken waardoor hij in maart 2020 hopelijk een contract krijgt voor onbepaalde tijd. Het is voor nu nog onduidelijk hoeveel tijd hierin gestoken zal gaan worden. Dat is ook even afhankelijk van de snelheid waarmee mijn cliënt e.e.a. oppakt. Die inschatting kan de vrijwilliger wellicht maken na een kennismaking met mijn cliënt en werkgever zodat de hulpvraag nog duidelijker is. Iemand met ervaring in de boekhouding en pakket SnelStart. Ook moet de persoon van natuur rustig zijn en op die manier mijn cliënt benaderen. Het geduld hebben om iets meerdere keren te moeten uitleggen op de juiste manier. Jobcoach kan de persoon hierin mogelijk ook ondersteunen. De meerwaarde voor mijn cliënt is mogelijk die vaste baan. Hij is hier helemaal op zijn plek en er is duidelijk een match, maar nu moeten we de diepte in zodat de werkgever hem volwaardig kan inzetten. Voor de vrijwilliger zou de meerwaarde kunnen zijn dat je een jongeman helpt met zijn toekomst door je ervaring en kennis te delen. Mijn cliënt is niet in dienst bij Promen, maar de gemeente (in dit geval De IJsselgemeenten) is verantwoordelijk voor deze jongeman. Ik heb in de afgelopen periode gemerkt dat zij met alles willen meedenken omdat zij deze jongeman ook graag in vaste dienst zien komen bij deze werkgever. Wellicht wil de gemeente de reiskosten betalen, zeker als de vrijwilliger buiten Gouda vandaan komt, maar wellicht kan ik ook vragen of er een onkostenvergoeding aangeboden kan worden.
  Lees meer
 • Zuidplas

  Een gezellige pauze voor onze leerlingen

  Zuidplas

  Comenius college

  Wie zijn wij:Wij zijn een VO school in Nieuwerkerk aan den IJssel voor Mavo, Havo en VWO voor leerlingen van ongeveer twaalf tot zestien jaar oud.  Wie zoeken wij:Wij zijn op zoek naar surveillanten voor tijdens de pauzes Wat ga je doen:Tijdens de pauzes rondlopen en toezicht houden op de leerlingen. Daarbij lettend op het opruimen van hun spullen en het zich houden aan de afspraken Welke uren:De pauzes zijn van 10.15 - 11.00  en 11.45 - 12.45 Wat bieden wij: Een kleine vergoeding en een samenwerking met een leuk team.   Interesse?Wil je meer informatie over deze vacature of je meteen aanmelden als vrijwilliger?Klik dan op de keuzeknop 'Meer Informatie'. Na het invullen van je gegevens word je benaderd door de contactpersoon van de organisatie en uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.
  Lees meer
 • Zuidplas

  Gezocht: Notulist(e) voor de Adviesraad Zuidplas

  Zuidplas

  Adviesraad Sociaal Domein Zuidplas

  Wat doen wij:De Adviesraad adviseert het college van b&w over het beleid van de gemeente voor het sociale domein. Het gaat dan over de Participatiewet (werk en bijstand), de Wet maatschappelijke ondersteuning (o.a. huishoudelijke hulp), de Jeugdwet (o.a. jeugdzorg) maar bijvoorbeeld ook over wonen en woonomgeving. Wie zoeken wij:Wij zijn op zoek naar een notulist(e)De adviesraad vergadert elke maand en de notulist maakt van die vergaderingen een verslag. Wanneer/waar:De vergaderingen zijn elke maand en vinden plaats op maandagavond, afwisselend in Nieuwerkerk, Moordrecht, Moerkapelle en Zevenhuizen. Wat bieden wij:De notulist ontvangt per vergadering dezelfde vergoeding als leden van de adviesraad.   Interesse?Kies dan voor de keuzeknop "Meer informatie". Na het invullen van uw contactgegevens wordt er zo spoedig mogelijk contact opngeomen voor het verstrekken van meer informatie of het plannen van een kennismakingsgesprek.
  Lees meer
 • Zuidplas

  Zit gastvrijheid in je DNA?

  Zuidplas

  Stichting Cultuur aan de Dorpsstraat

  Over Stichting Cultuur aan de Dorpsstraat: De stichting is actief in Het van Cappellenhuis. Het Van Cappellenhuis in de oude dorpskern van Capelle aan den IJssel werd eind negentiende eeuw gesticht als een öude mannen- en vrouwenhuis (bejaardenhuis) . Daarna floreerde er de Capelse Muziekschool.  Vanaf 2007 is het intussen helemaal gerestaureerde Rijksmonument een locatie geworden waar je sfeervol in het huwelijk kan treden, waar je een familiebijeenkomst kan organiseren en waar je in een intieme ambiance met uitzicht op de immer stromende Hollandsche IJssel van een concert kan genieten. Het Van Cappellenhuis is een vrijwilligersorganisatie. Wij moeten het hebben van enthousiaste en betrokken vrouwen en mannen die zich hiervoor willen inzetten. Wie zoeken wij: Wij zoeken op dit ogenblik versterking van onze vrijwilligersploeg: gastvrouwen en gastheren voor bij de concerten, bij trouwerijen en bij  de verhuur. Wat ga je doen: Bij kleinschalige bijeenkomsten en ook bij de concerten verzorgen de gastvrouwen en gastheren eenvoudige consumpties (doorgaans koffie/thee, andere dranken en ook kleine kant en klare hapjes). Samen zorgen we ervoor dat de bezoekers van het Van Cappellenhuis een prettigge middag of avond hebben Interesse?Kies dan voor de keuzeknop "Meer informatie". Na het invullen van uw contactgegevens wordt er zo spoedig mogelijk contact opngeomen voor het verstrekken van meer informatie of het plannen van een kennismakingsgesprek.
  Lees meer
 • Zuidplas

  Ben jij de creatieveling die wil helpen, motiveren en ontwikkelen?

  Zuidplas

  Sanare Zorg & Welzijn

  Wij zijn op zoek naar creatievelingen Wie zijn wij:Vivere Wonen is een kleinschalige woonvorm in Moordrecht waar naast wonen met zorg ook dagbesteding wordt aangeboden. De zorg wordt geleverd door Sanare Zorg & Welzijn Wie zoeken wij:Wij zijn voor onze dagopvang op zoek naar creatievelingen die onze clienten kunnen helpen, begeleiden en motiveren bij hun creatieve ontwikkeling zoals bv digitaal fotoboeken maken of schilderstechnieken aan leren.   Wat vragen wij: Een vriendelijke, geduldige vrijwilliger die samen met onze clienten aan de slag wil gaan. ze te motiveren om te doen wat ze zo graag willen doen en vooral ook plezier te brengen en een stukje uitdaging. Wat bieden wij: Een gezellige omgeving met leuke mensen. De vrijheid om in overleg met ons en de cliente de tijden in te vullen.   Interesse?Wil je meer informatie over deze vacature of je meteen aanmelden als vrijwilliger?Klik dan op de keuzeknop 'Meer Informatie'. Na het invullen van je gegevens word je benaderd door de contactpersoon van de organisatie en uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.  
  Lees meer
 • Zuidplas

  Gezocht: Klussers, voor het behoud van onze historie

  Zuidplas

  Hist. Ver. Nieuwerkerk ad IJssel

  De Historische Vereninging Nieuwerkerk aan den IJssel is op zoek naar klussers voor de Nieuwerkerkse Oudheidkamer In de Nieuwerkerkse Oudheidkamer is het leuk om elke donderdagmorgen samen te klussen (9-12 uur, hoewel velen om 12.30 uur niet weg zijn...). Nieuwe aanwinsten worden niet alleen gefotografeerd en genummerd, maar moeten soms ook worden geconserveerd. Wisselexposities moeten worden ingericht én afgebroken. Klein onderhoud aan het gebouw doet de groep ook. De historische Vereniging Nieuwerkerk aan den IJssel werkt alleen met vrijwilligers, waaronder ook de vijf bestuursleden. Wie zoeken wij: 'Klusser' is de beste term voor de nieuweling, die nodig is omdat de 'club' gewoon ouder wordt.Wij zoeken enthousiaste mensen, man/vrouw, met vaardigheden als sorteren, beschrijven, opruimen, timmeren, witten of schilderen. Wat bieden wij:Een gezellige werkomgeving met wekelijks een boeiende koffiepauze en jaarlijks werkbezoeken aan andere musea.   Interesse?Wil je meer informatie over deze vacature of je meteen aanmelden als vrijwilliger?Klik dan op de keuzeknop 'Meer Informatie'. Na het invullen van je gegevens word je benaderd door de contactpersoon van de organisatie en uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.
  Lees meer
 • Zuidplas

  Stichting Royal Kids Home

  Zuidplas

  Stichting Royal Kids Home

  Royal Kids Home is op zoek naar verkeersregelaars! Wie zijn wij: Royal Kids Home biedt hoge kwaliteit kinderopvang in een goede prijs/kwaliteit-verhouding en ruime openingstijden van 7:00 tot 19:00 uur in Capelle, Krimpen en Nieuwerkerk aan den IJssel. Wat vragen wij: Tussen 16.45-18.15 uur is het een komen en gaan van ouders die hun kinderen komen ophalen bij ons kinderdagverblijf. Dat zorgt voor behoorlijk wat drukte op ons kleine parkeerterrein. We zijn op zoek naar vrijwilligers die willen helpen om dit letterlijk en figuurlijk in goede banen te leiden. Wat ga je doen: Ervoor zorgen dat het verkeer op onze parkeerplaats in goede banen wordt geleidt. Wat bieden wij: Je komt te werken in een leuk team en je ontvangt een vergoeding van € 10,00 per keer. Interesse? Wil je meer informatie over deze vacature of je meteen aanmelden als vrijwilliger? Klik dan op de keuzeknop 'Meer Informatie'. Na het invullen van je gegevens word je benaderd door de contactpersoon van de organisatie en uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.
  Lees meer