Openstaande hulpvragen

Ik wil helpen bij een organisatieIk wil helpen in mijn buurt

Type

Afstand

Totaal 72 items in de Vacaturebank

 • Welzijn Zuidplas

  Maak jij graag een verschil in iemands leven?

  Welzijn Zuidplas

  Stichting KernKracht

  Maak jij straks het verschil voor Marita? Over de organisatieKernkracht is een belangenorganisatie ter bevordering van psychische, sociale en maatschappelijke gezondheid. Een maatje bij Kernkracht is een vrijwilliger die geïnteresseerd is in mensen met een psychische kwetsbaarheid, verleent formeel gezien geen zorg maar laat voor vier uur per maand zijn/haar hart spreken door er samen op uit te gaan of een deelnemer te bezoeken. Wat ga je doenTwee keer per maand spreken jullie samen af voor een gezellig praatje of een uitstapje.  Wat vragen wijEen open houding en je kunt goed luisteren. Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk? Met een uurtje per week kun je het verschil maken voor iemand die weinig contacten heeft, maar daar wel behoefte aan heeft. Als er een klik is, kun je veel voldoening hebben van het contact. Wat bieden wij? We hebben een fijn team en kunt altijd bij ons terecht.
  Lees meer
 • Welzijn Zuidplas

  Hanteer jij straks de voorzittershamer van Stichting OZM?

  Welzijn Zuidplas

  St. Oud Zevenhuizen-Moerkapelle

  Stichting 'Oud Zevenhuizen- Moerkapelle' is op zoek naar een bevlogen voorzitter met hart voor cultureel erfgoed. Over de organisatie De stichting “Oud Zevenhuizen-Moerkapelle”, opgericht in 1984, beheert sinds 1997 het Historisch Centrum “Ons Verleden” en heeft daarnaast een eigen tijdschrift, een website, een beeldbank en een Facebookpagina. Het doel van de stichting is het bewaren en toegankelijk maken van de geschiedenis en het cultureel erfgoed van de dorpen Moerkapelle, Oud Verlaat, Zevenhuizen en de naaste omgeving. Wat ga je doen - Geeft leiding aan het bestuur en zit bestuursvergaderingen voor - Representeert OZM extern, ook bij de gemeente Zuidplas - Verzorgt de inleiding en presentatie bij openingen, de vrijwilligersavond, donateursavond en eventuele andere interne bijeenkomsten - Neemt deel aan werkgroepen naar zijn/haar keuze - draagt zorg voor afstemming van beleidszaken met HVN en HVM - Netwerker en verbinder Wat vragen wij - Ervaring met leidinggeven aan een team - Heeft bij voorkeur de beschikking over een groot netwerk binnen onze gemeente; ook in het bedrijfsleven - Heeft enige affiniteit met cultureel erfgoed en/of wil deze verkrijgen - Zoekt de samenwerking - Kan goed presenteren - Inspirerend - Bij voorkeur woonachtig in Moerkapelle, Oud Verlaat of Zevenhuizen Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk? We laten een erfenis na voor ons nageslacht en tonen dat erfgoed naast belangrijk ook gewoon heel leuk kan zijn. Wat bieden wij? Vrijheid en zelfstandigheid. Een grote organisatie (ruim 800 donateurs) met een (te) klein bestuur, een grote groep vrijwilligers en een gezonde financiële situatie. Veel dynamiek.
  Lees meer
 • Welzijn Zuidplas

  Werk je graag buiten en houd je van de natuur?

  Welzijn Zuidplas

  Boer & Buurt

  Vind jij het leuk om met buiten te werken op een akker waar met liefde voor eten en natuur groenten geteeld worden? Kom ons dan helpen op de Voedselgaarde in Zevenhuizen. We hebben een grote diversiteit aan werkzaamheden te doen. Over de organisatie Boer & Buurt, teelt op ecologische manier gewassen op De Voedselgaarde in Zevenhuizen. Wij zetten ons in voor natuurinclusieve landbouw, waarbij voedselteelt en natuurontwikkeling samen gaan, zodat de biodiversiteit kan toenemen en we een meer aantrekkelijke leefomgeving creëren. Door dit te doen dragen onze polders bij aan een aantrekkelijk woon- en leefklimaat en hopen we dat we de nog schaarse polders in Zuid-Holland kunnen behouden. Daarnaast bouwen we een netwerk op van boeren en telers die ook op een dier- en natuurvriendelijke manier boeren. En bieden hen een platform voor de rechtstreekse verkoop aan de consument. We realiseren hiermee dat de boeren en telers een eerlijke prijs krijgen voor hun producten en dat de consument weet waar zijn eten vandaan komt. Wij richten ons op producenten die in een straal van 15 kilometer rondom ons heen wonen, omdat wij zo min mogelijk voedselkilometers willen maken. Wat ga je doen De werkzaamheden zijn divers van aard. Afhankelijk van het seizoen. - In het voorjaar en vroege zomer bestaat het meeste werk uit onkruid verwijderen. Omdat wij telen zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen moet er veel geschoffeld worden. Een groot deel kunnen we met de trekker en de schoffelmachine doen. Maar een deel moet nog met de hand en de schoffel gebeuren. - Zodra er groenten verkocht worden, moeten ze geoogst worden. (juli - nov.) - Als de Buurderij open is, dan kunnen we hulp gebruiken bij het sorteren van de bestellingen en uitgifte van de bestellingen aan de Buren. Wat vragen wij - We hebben mensen nodig die van aanpakken weten. - Mensen die ons graag helpen om de Voedselgaarde tot een bloeiende akker om te toveren. Wat bieden wij - Een prachtige werkomgeving. Een plek die je uitdaagt en tegelijkertijd rust in het hoofd brengt. - Diversiteit aan werkzaamheden. - Een plek waar je andere mensen die ook geïnteresseerd zijn in gezond voedsel en natuur kunt ontmoeten. - Een plek waar je kunt leren
  Lees meer
 • Welzijn Zuidplas

  Spreek je vloeiend Tigrinya en Nederlands?

  Welzijn Zuidplas

  VluchtelingenWerk Zuidplas

  Weet je het nog: de eerste tijd in Nederand, toen je de taal nog niet kende? Hoe fijn het zou zijn geweest als er iemand was die jou verstaat en zou kunnen vertalen tijdens al die gesprekken met VluchtelingenWerk over de instanties en regels in Nederland? Nu zou jij die tolk/vertaler kunnen zijn, voor statushouders uit Eritrea! Over de organisatie VluchtelingenWerk ondersteunt nieuwkomers (statushouders) bij het opbouwen van een zelfstandig bestaan. Om dat te bewerkstelligen is er onderling vertrouwen nodig. En dat kan alleen als we elkaar begrijpen, als we goed met elkaar kunnen communiceren. Zie daar het belang van taal. Wie kan daarbij helpen en is af en toe beschikbaar als vertaler?Wat ga je doen Je bent de brug tussen onze medewerker en de statushouder, door op te treden als vertaler Tigrinya-Nederlands. Door jou verloopt de communicatie soepel en betrouwbaar. Je kunt je werk als vertaler op verschillende manieren doen: telefonisch, via Skype, of door aanwezig te zijn bij gesprekken. Wat vragen wij Deze vrijwilligersfunctie vraagt natuurlijk naast uitstekende beheersing van zowel Nederlands als Tigrinya ook dat je aanvoelt wat het belang van jouw rol is. Je hebt immers een grote verantwoordelijkheid richting medewerker en statushouder en het is belangrijk dat je oog hebt voor gevoeligheden en nuances, voor culturen en voor het belang van woorden. Het spreekt vanzelf dat je betrokken bent en een respectvolle houding hebt naar de gesprekspartners. Verder ben je minimaal een dagdeel per week voor een langere periode beschikbaar. Tot slot verwachten we dat je bereid bent trainingen te volgen en je aan de richtlijnen en afspraken van VluchtelingenWerk te houden. Wat bieden wij Je komt in een stimulerende en uitdagende werkomgeving met ruimte voor je eigen ontwikkeling en initiatief. Je krijgt een inwerkprogramma en mogelijkheden om aanvullende trainingen en opleidingen te volgen. Je wordt begeleid door een beroepskracht, Je kunt werken vanuit huis, op locatie, of in het kantoor van VluchtelingenWerk. Je onkosten worden vergoed.
  Lees meer
 • Welzijn Zuidplas

  Wil jij er zijn voor mensen in de laatste levensfase?

  Welzijn Zuidplas

  Hospice IJsselthuis

  "Ik kan je niet beter maken, maar ik kan wel proberen ervoor te zorgen dat je je wat beter voelt." Over ons Mensen in hun laatste levensfase ondersteunen, dat is waar het bij IJsselThuis om draait. De aandacht van onze medewerkers en onze vrijwilligers is erop gericht om lijden te verlichten en het leven nog waarde en kwaliteit te geven. Meer informatie vind je op onze site hospiceijsselthuis.nl Wanneer pas je als zorgvrijwilliger in onze organisatie? • Evenwichtige persoonlijkheid, eigen ervaringen rondom verlies hebben een plek gekregen en zitten het werk in een hospice niet in de weg. • Heeft inzicht in de betekenis van het gedrag van anderen en heeft daar respect voor • Is in staat mededogen te voelen en te tonen zonder daarbij de eigen grenzen te overschrijden • Is zich bewust van eigen normen en waarden en is in staat die van anderen te respecteren • Kan open en onbevooroordeeld luisteren naar anderen. • Heeft een representatieve houding Inzetbaarheid Als vrijwilliger ben je per week minimaal 2 diensten van 4 uur beschikbaar. 1x per maand draai je een weekenddienst en 1x per jaar werk je op een feestdag. Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk? Als zorgvrijwilliger lever je een belangrijke bijdrage aan het welbevinden van mensen in de laatste fase van hun leven. Wat mag je van ons verwachten? Stichting IJsselThuis biedt haar vrijwilligers een introductie cursus met certificaat, scholing, verdieping en themabijeenkomsten. De Vrijwilligers worden opgeleid om zowel in het Hospice als in de thuissituatie ingezet te kunnen worden. De vrijwilligers krijgen een vrijwilligers overeenkomst en er wordt een verzekering voor hen afgesloten.
  Lees meer
 • Welzijn Zuidplas

  Heb je hart voor kinderen en enige ervaring met administratie?

  Welzijn Zuidplas

  Leergeld Hollandsche IJssel

  Over Stichting Leergeld Hollandsche IJsselStichting Leergeld Hollandsche IJssel heeft de gemeenten Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas als werkgebied. De stichting wil bereiken dat alle kinderen mee kunnen doen aan alle activiteiten op school ondanks de financiële situatie van de ouders. Want nu meedoen is straks meetellen. Zie www.leergeldijssel.nl voor nadere informatie over het werk van Leergeld. Wie zoeken wij? Leergeld Hollandsche IJssel heeft op dit moment dringend behoefte aan vrijwilligers die administratief werk op het kantoor willen verrichten. Wat ga je doen?Als vrijwilliger kantoor, verwerk je de aanvragen die via de intermediairs en via de site bij ons binnen komen. Je verwerkt deze gegevens in het systeem waarmee we werken zodat de aanvraag afgehandeld kan worden. Uiteraard word je hiervoor ingewerkt door onze coordinator.  Wat vragen wij?* Positieve en enthousiaste instelling.* Enige ervaring met  administatie.* Goede beheersing Nederlandse taal* Beschikbaarheid van tenminste 2 dagdelen per week. Flexibel in te zetten. Wat bieden wij?* Ondersteuning bij het leren werken met het systeem* Je levert een zinvolle bijdrage aan het helpen van kinderen in armoede. 
  Lees meer
 • Welzijn Zuidplas

  Van buitenspelen leer je toch het meest

  Welzijn Zuidplas

  Speeltuinvereniging de IJsselkids

  Speeltuin De IJsselkids is op zoek naar vrijwilligers Speeltuin de IJsselkids is een mooie speeltuin gelegen in Nieuwerkerk aan den IJssel. Hier kunnen kinderen naar hartenlust spelen. Er zijn volop speeltoestellen aanwezig en ruim een kwart hiervan is ook geschikt voor kinderen met een beperking. Tevens kunnen er feestjes worden gegeven en worden er regelmatig extra activiteiten georganiseerd. Wij zijn op zoek naar:Kan jij met kinderen omgaan, samenwerken, koffie zetten?Wij zoeken vrijwilligers die willen helpen bij de verschillende werkzaamheden binnen de speeltuin, waaronder toezicht houden, verkoop van drinken, ijsjes e.d, versieren bij een feestje etc Wat bieden wij jou:-Een leuk team-veel gezelligheid  -genieten van spelende kinderen  
  Lees meer
 • Welzijn Zuidplas

  Op zoek naar een Feel Good ervaring?

  Welzijn Zuidplas

  Accent Avondschool

  Ben jij op zoek naar een ultieme Feel-Good ervaring? Lees dan vooral verder! Over Accent Avondschool Capelle Accent Avondschool Capelle biedt "een leven lang leren" voor de doelgroep volwassenen met een (Licht) Verstandelijke Beperking, afgekort (L)VB. Ons onderwijsaanbod is gericht op de thema's zelfredzaamheid en basis-arbeidsvaardigheden. Onze klassen zijn klein (plm. 8 cursisten) en hebben een bevoegde docent. Naar wie zijn wij op zoek? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om met mensen om te gaan met een licht verstandelijke beperking en graag hun tijd en talenten inzetten om hen een geweldige tijd te geven op onze avondschool. We zijn op dit moment vooral op zoek naar vrijwilligers die de rol van gastheer/-vrouw willen vervullen. Wat krijg je van ons? - Accent Avondschool biedt een platform voor vrijwilligers om eventjes uit de wereld van targets en cijfers te stappen en feel-good ervaringen mee te krijgen in de ondersteuning van onze doelgroep. - Vrijwilligers zijn verzekerd. - Je krijgt van ons de "Gids voor Vrijwilligers" met informatie die belangrijk is. Werktijden Er zijn lessen op dinsdagavond van 19.00 - 21.00 uur. Websitehttps://www.accentavondschool.nl/
  Lees meer
 • Welzijn Zuidplas

  Zieke kinderen laten genieten, spelen en ontwikkelen

  Welzijn Zuidplas

  De Groene Burcht

  Vrijwilligers gezocht voor kinderzorghuis De Groene Burcht in Capelle aan den IJssel! Wie zijn wij: De Groene Burcht is een kleinschalige zorginstelling voor zieke kinderen. Wij bieden verpleegkundige dagopvang voor kinderen van 0 – 5 jaar en 24 uurs logeerzorg voor kinderen van 0 – 16 jaar. Onze missie: het bieden van optimale zorg in een huiselijke en warme omgeving, waarin kinderen kunnen genieten, spelen en ontwikkelen. Naast kinderverpleegkundigen, pedagogisch medewerkers en zorgassistenten werken op De Groene Burcht ook vrijwilligers. Zij zijn een belangrijke toegevoegde waarde om onze missie te realiseren. Wie zoeken wij: • Heb je affiniteit met zieke kinderen? • Heb je een actieve instelling? • Kun je goed samenwerken? • Kun je het belang van het kind vooropstellen? • Ben je voor langere tijd en minimaal eens per twee weken een dagdeel beschikbaar (ochtend/middag/avond, door de week of in het weekend)? • Spreek je goed Nederlands en ben je minimaal 18 jaar? Dan is zorgvrijwilliger zijn bij De Groene Burcht iets voor jou! Wat ga je doen: Als vrijwilliger ondersteun je de beroepskrachten. De werkzaamheden bestaan uit een combinatie van zorgtaken en licht huishoudelijke taken, zoals de kinderen helpen bij het eten, opruimen, voorlezen, een wasje draaien en de kinderen helpen bij activiteiten. Je bent een gewaardeerd lid van het team. Wij bieden: • Vrijwilligerswerk waarmee je echt een verschil maakt in het leven van zieke kinderen én hun gezinnen • Enthousiaste collega’s en een positieve, open werksfeer • Prachtige werklocatie • Jaarlijks vrijwilligersetentje
  Lees meer
 • Welzijn Zuidplas

  Samen uit = Samen genieten

  Welzijn Zuidplas

  Vier het Leven! Houdt u van theater en vindt u het leuk om iets voor een ander te betekenen? Word vrijwilliger bij Vier het Leven!  Over de organisatie: Onder het motto ‘samen uit, samen genieten’ organiseert goede doelen organisatie Stichting Vier het Leven theater-, film-, museum-, en concertbezoek met begeleiding voor ouderen die dit niet meer zelfstandig kunnen of willen ondernemen. De kracht van Vier het Leven zit in het maatwerk, de persoonlijke aandacht en het wegnemen van drempels. Vier het Leven Capelle aan de IJssel neemt ouderen uit o.a. de gemeente Capelle a/d IJssel, Krimpen a/d IJssel, Zuidplas, Krimpen a/d Lek, Lekkerkerk en Ouderkerk a/d IJssel mee naar diverse theaters, filmhuizen en concertzalen in Capelle a/d IJssel en Rotterdam. Ook gaan we regelmatig met de Museum Plus Bus naar grote landelijke musea en incidenteel naar grote theaters in het land voor een mooie musical. Wat gaat u doen: Als gastvrouw of gastheer van Vier het Leven begeleidt u maximaal 3 ouderen per keer naar een voorstelling, minimaal 6x per jaar. Deelnemende ouderen worden persoonlijk door u opgehaald, tijdens de voorstelling begeleid en na afloop weer thuisgebracht. Gedurende het uitstapje biedt u de ondersteunende arm en warme gezelligheid die nodig is om samen te genieten van een heerlijke middag of avond. Wat vragen wij: Allereerst hebt u een warm hart voor ouderen en liefde voor het culturele leven, dat is het belangrijkste. Daarnaast hebben onze vrijwilligers het volgende gemeen: - ze zijn representatief - ze zijn handig met een computer (communicatie gaat via e-mail en via het inloggen op onze website) - ze zijn in bezit van een 5-deurs auto (i.v.m. rollator vervoer) - ze zijn vertrouwd met auto rijden ook ’s avonds en bij slecht weer. - ze zijn in staat iemand die bijv. slecht ter been is of slechtziend te ondersteunen.
  Lees meer
 • Welzijn Zuidplas

  meewerken aan een historisch plekje aan de Hollandsche IJssel

  Welzijn Zuidplas

  Stichting Molen Kortenoord

  Gezocht:  De Stichting Molen Kortenoord uit Nieuwerkerk aan de IJssel, die de korenmolen Windlust beheert, is op zoek naar een nieuwe voorzitter. Wie zoeken wij: Wij zoeken een enthousiaste bestuurder, die de instandhouding van ons cultureel erfgoed een warm hart toedraagt en in het bijzonder de instandhouding van onze mooie molen aan de Hollandsche IJssel.Iemand die kan verbinden en integreren binnen de publieke en bestuurlijke samenwerkingsverbanden en daarnaast onze vrijwilligers weet te motiveren en enthousiameren.  Wat bieden wij:Wij bieden een gezonde Stichting met betrokken en enthousiaste vrijwillige medewerkers in een interessant werkveld. Met elkaar dragen we bij aan het voortbestaan van de molens in Nederland, die ooit de basis vormden van de ontwikkeling van onze industrie en welvaart.
  Lees meer
 • Welzijn Zuidplas

  Platform GCZ zoekt jou!

  Welzijn Zuidplas

  Platform Gehandicapten & Chronisch zieken Zuidplas

  Wil jij ook de belangen behartigen van mensen met een handicap of chronische ziekte? Dan zijn we opzoek naar jou voor ons bestuur Wie zijn wij:Onze stichting heeft als doel het behartigen van de gemeenschappelijke belangen van gehandicapten en chronisch zieken. De achterliggende gedachte is het zelfstandig functioneren van deze doelgroep te bevorderen.De stichting wil dit onder andere bereiken door contacten te onderhouden met gehandicapten en chronisch zieken en met organisaties waarmee de doelgroep te maken heeft. Wie zoeken wij:Het bestuur van Platform Gehandicapten en Chronisch zieken Zuidplas bestaat op dit moment uit 3 bestuursleden. Zij komen uit Moerkapelle en Moordrecht. Graag ziet het bestuur ook vertegenwoordigers vanuit Nieuwerkerk en Zevenhuizen.Wij zoeken dus betrokken mensen die willen meewerken aan een gelijkwaardige en toegankelijke gemeente Zuidplas Dus ben jij geïnteresseerd, gemotiveerd en enthousiast?Kijk dan bij de keuzeknop Meer Informatie en vul je gegevens in!            
  Lees meer