Openstaande hulpvragen

Ik wil helpen bij een organisatieIk wil helpen in mijn buurt

Type

Afstand

Totaal 61 items in de Vacaturebank

 • Zuidplas

  Help je mee om ambachten in stand te houden?

  Zuidplas

  Stichting Bevordering Beroepsopleidingen Gouda

  Stichting SBB Gouda is op zoek naar een penningmeester (m/v) Wat vragen wij:• gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en in staat op hoofdlijnen te besturen • kennis van planning & control en de financiële administratie van een organisatie• sparringpartner voor de directeur en de accountant• in staat om met een helicopterview naar de organisatie en haar omgeving te kijken• affiniteit met beroepsonderwijs en non-profitorganisaties  Over de organisatie:De Stichting Bevordering Beroepsopleidingen Gouda verzorgt de scholing en opleiding tot keramisten en lassers. De Nederlandse Keramiekopleiding biedt een hoogwaardige ambachtelijke driejarige opleiding en specialistische cursussen aan keramisten om zich verder te bekwamen. De Lasopleiding Gouda verzorgt de opleiding en bijscholing in lastechnieken op verschillende niveaus met een landelijk erkend examen. Nieuwsgierig geworden en/of wil je meer informatie? Neem een kijkje op sbbgouda.nl, lasopleidinggouda.nl, keramiekopleiding.nl of klik op 'Meer informatie'
  Lees meer
 • Zuidplas

  De cultuurliefhebber die op de centjes let

  Zuidplas

  Stichting Cultureel Netwerk Zuidplas

  Stichting Cultureel Netwerk Zuidplas zoekt op kort termijn een vrijwilliger voor de functie penningmeester (m/v) Wat ga je doen: -De financiele taken en beheer binnen de stichting-Binnen het bestuur meedenken en beslissen over beleidsmatige zaken en aanvragen voor financiële bijdragen voor het uitvoeren van culturele activiteiten. Dit vragen wij: - Bij voorkeur woonachtig binnen de gemeente Zuidplas; - Kennis van cultuur en kunst in algemene zin. In het bijzonder is kennis van (en netwerk binnen) het culturele veld van Zuidplas een pré; - Bestuurlijke ervaring binnen een non-profit organisatie - Het bestuur vergadert 6 tot 8 keer per jaar. Wie zijn wij:SCNZ zet zich in om het culturele leven in de gemeente Zuidplas breed onder de aandacht van de inwoners te brengen. Een en ander vindt plaats door middel van het faciliteren, ondersteunen en coördineren van diverse culturele activiteiten in de gemeente Zuidplas.  Ben jij al enthousiast geworden of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op!
  Lees meer
 • Zuidplas

  Nooit te oud om te leren

  Zuidplas

  Accent Avondonderwijs

  Heb jij administratieve skills???? Naar wie zijn wij op zoek? Wij zijn op zoek een vrijwilliger die diverse administratieve taken voor onze avondschool kan uitvoeren. Wat krijg je van ons? - Veel feel-good ervaringen in de ondersteuning van onze doelgroep. - Vrijwilligersvergoeding. - Vrijwilligers zijn verzekerd. - Je krijgt van ons de "Gids voor Vrijwilligers" met informatie die belangrijk is. Werktijden: De werkzaamheden zullen ca. 4 uur per week voor 9 maanden per jaar uitgevoerd worden. Daarbij zullen op dinsdagavond de werkzaamheden op de Avondschool plaatsvinden. Wie zijn wij:Accent Avondschool Capelle in de wijk Schollevaar biedt "een leven lang leren" voor de doelgroep volwassenen met een (Licht) Verstandelijke Beperking. Onze klassen zijn klein (plm. 8 cursisten) en hebben een bevoegde docent.  Interesse?Wil je meer informatie over deze vacature of je meteen aanmelden als vrijwilliger? Klik dan op de keuzeknop 'Meer Informatie'.   
  Lees meer
 • Nieuwerkerk aan den IJssel

  Wij hebben je organisatietalent hard nodig

  Nieuwerkerk aan den IJssel

  Camino

  Wij zijn op zoek naar:Coördinator Vrijwilligers  Ben jij de vrijwilliger die:- Goed kan organiseren?- Ervaring met werken in een team heeft?- Ongeveer 1-2 dagen (zelf in te vullen) per week tijd heeft?- Empathie heeft met Camino's doelgroep? Wat ga je doen:- Aansturen groepen vrijwilligers- Aanname en begeleiding nieuwe vrijwilligers- Organiseren scholing vrijwilligers- Intake gesprek nieuwe gasten- Overleg met collega- coördinatoren- Deelname regionaal coördinatoren overleg (met andere inloophuizen) Wat bieden wij:- een ontspannen en warme sfeer met enthousiaste collega's. - Een basis- en vervolgtraining ter ondersteuning in de rol. Wie zijn wij?Camino is er voor mensen die leven met kanker. Zowel voor hen die kanker hebben (gehad), naasten en nabestaanden. Bij ons treft men een luisterend oor en kan men deelnemen aan diverse activiteiten en kennis maken met lotgenoten.Locatie: Schoolstraat 11, Nieuwerkerk a/d IJssel Interesse?Wil je meer informatie over deze vacature of je meteen aanmelden als vrijwilliger? Klik dan op de keuzeknop 'Meer Informatie'. 
  Lees meer
 • Zuidplas

  voetbaluitjes met je maatje

  Zuidplas

  ASVZ

  Gezocht: voetbalmaatje Ouderinitiatief De Zuidplas is op zoek naar een voetbalmaatje voor één van onze bewoners. Wie zoeken wij? We zoeken iemand die het leuk vindt om met een bewoner op zaterdag mee te gaan naar voetbalwedstrijden. De bewoner heeft een visuele beperking en kan niet zelfstandig reizen naar de voetbalvereniging. Hij zou het leuk vinden om samen met iemand te gaan, die ook houdt van voetbal en die hem wil aanmoedigen tijdens de wedstrijd. Het is belangrijk dat je affiniteit hebt met de doelgroep (mensen met een beperking) en dat je een positieve instelling hebt. Wat vragen wij? Het is de bedoeling dat je met de bewoner op zaterdag meegaat naar zijn voetbalwedstrijden. De eerste keer dat jullie afspreken is er iemand van de begeleiding bij om te kijken hoe het gaat en of het klikt. Als het goed gaat, ga je daarna zelfstandig met hem naar de wedstrijden toe. Je maakt afspraken met de bewoner en de begeleiding welke zaterdagen je mee kunt gaan. Over Ouderinitiatief De Zuidplas Ouderinitiatief De Zuidplas is een woonvoorziening voor jongvolwassenen met een beperking. Op dit moment wonen er 19 jongeren met uiteenlopende beperkingen. Voor meer informatie, kun je kijken op de website: https://stichtingdezuidplas.nl/ ASVZ De zorg wordt geleverd door ASVZ. ASVZ biedt duurzame zorg, nu én in de toekomst, aan mensen met een verstandelijke beperking, die voor korte of langere tijd van onze dienstverlening gebruik maken.    Ben jij al enthousiast geworden of wil je eerst meer informatie? Neem dan contact met ons op!
  Lees meer
 • Moordrecht

  Een maatje voor deze leuke jonge vrouw

  Moordrecht

  Gemiva-Svg groep/Woonlocatie Westeinde

  Wie zoeken wij:Hou je van gezelligheid en een praatje? En ben jij jong van leeftijd en/of van geest? Dan wil één van onze cliënten dolgraag kennis met jou maken! Wie is deze leuke vrouw:Zij, een jonge vrouw met een licht verstandelijke beperking woont binnen haar eigen gezellige appartement binnen onze woonlocatie. Zij regelt steeds meer zelf haar huishouden en we zien haar vaak bij activiteiten op de groep. Ze houdt enorm van muziek, van puzzelen en lekker kletsen. Ze is iemand die erg van een geintje houdt en lekker kan giebelen. Ook samen naar de winkels of er op uit zou ze vaker willen. Zij heeft veel behoefte om dit alles wat vaker en op regelmatige basis te delen met een leuk maatje, dat positief is, een luisterend oor kan bieden en mee gaat in wat de cliënte zèlf allemaal kan. Humor is belangrijk, als ook betrouwbaarheid en enthousiasme. Wanneer:Als jij ongeveer 2 x per maand in de weekenden een uurtje of 2/3 kunt afspreken, en je herkent je in onze omschrijving; kom dan gezellig een keertje kennismaken op onze locatie, dan kijken we samen wat er mogelijk is. Wat kunnen wij bieden: Een vrijwilliger bij ons ontvangt een onkostenvergoeding, er is regelmatig een cursusaanbod en..natuurlijk dankbare gezichten omdat door jouw hulp meer mogelijk is!
  Lees meer
 • Moordrecht

  Een gezellig stukje fietsen

  Moordrecht

  Gemiva-Svg groep/Woonlocatie Westeinde

  Wie zoeken wij:Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger(s) die af en toe met één van onze clienten een stukje kan fietsen Onze cliënten hebben een super-mooie driewieler gekregen, mèt mogelijkheid voor electrische aandrijving! We zijn hier erg blij mee, maar helaas…we zouden graag wat vaker willen fietsen dan dat de begeleiding met ons kan doen, dus : Wie komt zo af en toe in het weekend met een cliënt van ons in de buurt fietsen? Na afloop een lekker bakkie koffie/thee natuurlijk! Waar en wanneer:-Op afspraak-af en toe in het weekend-in de lente/zomer af en toe doordeweeks-Woonlocatie Westeinde-Moordrecht Wat bieden wij:Onze dankbaarheid kunnen wij als locatie tonen door middel van diverse waarderingsmomenten voor vrijwilligers die wij koesteren! Woonlocatie Westeinde:Op Woonlocatie Westeinde Moordrecht wonen 28 volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. De groep is heel verschillend. Er zijn jonge en wat oudere clienten met verschil in behoefte aan hulp  
  Lees meer
 • Moordrecht

  Zingen, knutselen, kletsen of..., wij zoeken gezellige vrijwilligers

  Moordrecht

  Gemiva-Svg groep/Woonlocatie Westeinde

  Wie zoeken wij:Wij zoeken gezellige vrijwilligers met een warm hart en een open, vriendelijke en respectvolle houding naar de cliënten toe. Vind je het leuk om muziek te maken, te zingen, te knutselen, te fietsen,...? Dan zijn wij dringend op zoek naar jou! Een paar cliënten van ons lijkt het erg leuk om hun oude instrument nog eens tevoorschijn te halen. Of hou je van een gezellig praatje en/of gewone dagelijkse dingen samen doen? Wij op Westeinde ook! Wat bieden wij:Een vrijwilliger bij ons ontvangt natuurlijk ondersteuning, een onkostenvergoeding, er is regelmatig een leuk cursusaanbod en..natuurlijk dankbare gezichten omdat door jouw hulp meer mogelijk is! Wie zijn wij en waarom dit werk? Op Woonlocatie Westeinde Moordrecht wonen 28 volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. De hulpvraag ligt met name op het vlak van de wens tot meer sociale contacten of het invullen van hun vrije tijd, waarbij we zoveel mogelijk uitgaan van iemands mogelijkheden. Wij zijn erg blij met mensen die een stukje vrije tijd besteden om activiteiten met onze cliënten te doen. Omdat onze cliënten heel divers zijn, zijn er meerdere mogelijkheden voor vrijwilligers. Het werk vindt vooral plaats in de avonden en het weekend, natuurlijk wordt dit goed afgestemd. Kortom, het lijkt ons heel leuk als jij ons team komt versterken. Tijdens een kopje koffie/thee bespreken we graag welke dag en tijd het beste uitkomt en kun je rustig met ons kennis maken. __________
  Lees meer
 • Moerkapelle

  Lunch je liever samen dan alleen?

  Moerkapelle

  Stichting DeTafelVan

  De Keijzerschool zoekt gezellige overblijvers! Ga je graag met kinderen om en lijkt het je leuk om met ze te lunchen tijdens de overblijf? Lees dan verder! Taken/werkzaamhedenJe biedt de kinderen van de Keijzerschool (4-12 jaar) een gezellig rustmoment en een oplettend oog tijdens de lunchpauze. WerktijdenTussen de middag tijdens het lunchmoment (11:45 - 13:15). Aantal dagen is in overleg.  Wat krijg je van ons?* Als vrijwilliger ontvang je een vergoeding. * Ook krijg je gratis de benodigde scholing * Professionele begeleiding van een pedagogisch geschoolde coördinator. Ben jij al enthousiast geworden of wil je eerst meer informatie? Neem dan contact met ons op!
  Lees meer
 • Zuidplas

  Maatjes voor mannenpraatjes

  Zuidplas

  Welzijn Zuidplas

  Maatjes gezocht voor mannen met geheugenproblemen. In Zuidplas wonen een aantal relatief jonge heren die rondom of net na hun pensionering problemen met hun geheugen hebben gekregen. Zij hebben een goede baan gehad als leidinggevende, leraar, ingenieur of iets dergelijks. Vaak hebben ze ook leuke hobby's zoals muziek luisteren, koken, een flinke wandeling maken, museumbezoek of fotografie. Ze hebben behoefte aan mannenpraat en een maatje om mee op te trekken. Door hun gezondheidsproblemen zijn ze niet meer in staat om dit soort activiteiten zelfstandig te ondernemen. Wat ga je doen?Jij bedenkt leuke activiteiten om samen met de hulpvrager te ondernemen.Je neemt zelf initiatief en geniet samen van een leuk moment.Of je schrijft verhalen over vroeger op en maakt zo een geheugenboek. Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk?Als maatje kun je veel betekenen voor iemand met beginnende geheugenproblemen. Door samen dingen te ondernemen, blijft hij langer actief. Ook kun je op die manier de mantelzorger ontlasten zodat zij de zorg langer volhoudt.  Wat vragen wij? Een beetje van je tijd om iemand met beginnende dementie weer mee te laten doen in het leven van iedere dag. Wat bieden wijInteressante mensen om mee op te trekken, gratis onlinetrainingen, https://www.samendementievriendelijk.nl/trainingsaanbod en back up door consulent mantelzorg dementie. Over de organisatieSteunpunt mantelzorg ondersteunt mantelzorger,s zodat zij en de zorgvrager langer thuis kunnen blijven en mee blijven doen in het gewone leven.
  Lees meer
 • Zuidplas

  Werk aan de (wereld)winkel

  Zuidplas

  Wereldwinkel Nieuwerkerk aan den IJssel

  Stichting Werk aan de Wereld zoekt: een secretaris voor de Wereldwinkel Over de organisatie: De Wereldwinkel in Nieuwerkerk aan den IJssel is een organisatie die uitsluitend werkt met vrijwilligers, die door de verkoop van de producten uit de Derde Wereld de producenten van deze producten een beter bestaan kan bieden. Wat ga je doen: De functie van secretaris bestaat uit de volgende taak- en aandachtsgebieden: - Ontvangen, doorgeven en beantwoorden van post. - Bijhouden administratie. - Voorbereiden met de voorzitter van de bestuursvergaderingen en medewerkersvergaderingen. - Bijwonen en verslaglegging van vergaderingen. Wat vragen wij: Een enthousiaste, collegiale vrouw of man die: - het doel, de visie en missie van de Wereldwinkel onderschrijft; - beschikt over goede contactuele en sociale vaardigheden  Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk?  Voel je welkom bij onze enthousiaste groep medewerkers, die zich samen met jou inzet om mensen in de Derde Wereld een redelijk en menswaardig bestaan op te laten bouwen. Wat bieden wij:-een enthousiaste groep medewerkers-Een dynamische, betrokken organisatie-een mooie cadeauwinkel op een goede locatie met goede toekomstperspectieven.
  Lees meer
 • Zuidplas

  Gezocht: zwemmaatje!

  Zuidplas

  ASVZ

  Ouderinitiatief De Zuidplas is op zoek naar een zwemmaatje voor één van onze bewoners. Over Ouderinitiatief De ZuidplasOuderinitiatief De Zuidplas is een woonvoorziening voor jongvolwassenen met een beperking. Op dit moment wonen er 19 jongeren met uiteenlopende beperkingen, waaronder visuele en licht verstandelijke beperkingen, lichamelijke beperkingen, syndroom van Down en stoornissen in het autistisch spectrum. De bewoners hebben 24 uur per dag toegang tot professionele zorg.  Wie zoeken wij?We zoeken iemand die van zwemmen houdt en die het leuk vindt om dit regelmatig samen met één van onze bewoners te doen. Het is belangrijk dat je affiniteit hebt met de doelgroep (mensen met een beperking) en dat je een positieve instelling hebt.  Wat vragen we van jou?Het is de bedoeling dat je regelmatig met één van onze bewoners gaat zwemmen. Je wordt zijn of haar vaste zwemmaatje. De eerste keer gaat er iemand van de begeleiding mee om te kijken hoe het gaat en of het klikt. Als het goed gaat, ga je daarna zelfstandig met hem of haar zwemmen. Je maakt afspraken met de bewoner en de begeleiding wanneer je gaat zwemmen.  Wil je graag maatje worden? Kijk dan snel bij 'meer informatie'
  Lees meer