Openstaande hulpvragen

Ik wil helpen bij een organisatieIk wil helpen in mijn buurt

Type

Afstand

Totaal 78 items in de Vacaturebank

 • Zuidplas

  Ben jij de creatieve vrijwilliger die wij zoeken?

  Zuidplas

  St Inloophuis Koffie Enzo

  Ben jij creatief en vind je het leuk dit, als vrijwilliger, door middel van een workshop met een groep mensen te delen? Lees dan even verder..... Wie zijn wij: Bij Inloophuis Koffie Enzo krijgen mensen de gelegenheid om contacten te maken met anderen. Er wordt een luisterend oor gevonden, daar waar mogelijk praktische hulp geboden en men kan gebruik maken van oa boeken. Tevens is er een kledingbank (mn voor kinderen). Bij het inloophuis zijn vrijwilligers actief als gastvrouw/gastheer, als klushulp en als 'sorteerder' om alle binnengekomen materialen te sorteren en te wassen/strijken. Mensen raken op een positieve manier bij elkaar betrokken en er ontstaan nieuwe contacten en verbindingen. Wie zoeken wij: Om die betrokkenheid en de reeds aanwezige gezelligheid te vergroten zijn we op zoek naar iemand met creatief talent, dit kan knutselen, handwerken, schilderen etc zijn. Wat vragen wij: Graag willen wij tijdens onze inloopuren (dinsdag en/of donderdagochtend 10.00-12.00 uur) zo nu en dan verschillende creatieve dingen aanbieden (geen meerdaagse cursus). Data, tijden, materiaalkosten etc. zijn bespreekbaar. Als je meer wilt weten of je zegt: ja leuk! mail naar info@koffie-enzo.com of bel naar 06-20 18 86 41 of loop even binnen en vraag naar Karin Duinkerken, coördinator vrijwilligers. Interesse? Kies dan voor de keuzeknop "Meer informatie". Na het invullen van uw contactgegevens wordt er zo spoedig mogelijk contact opngeomen voor het verstrekken van meer informatie of het plannen van een kennismakingsgesprek.  
  Lees meer
 • Zuidplas

  Ben jij een creatieve denker/doener?

  Zuidplas

  Vrienden van de Hennipgaarde

  Stichting Vrienden van de Hennipgaarde wilt graag het team uit bereiden met creatieve denkers en doeners Over de organisatie: Vrienden van de Hennipgaarde Wij zijn een groep enthousiaste inwoners van Zuidplas en hebben mee gewerkt aan het ontwerp en inrichting van een mooi recreatie gebied De Hennipgaarde Onze stichting is een organisatie welke activiteiten organiseert voor jong en oud in dit recreatiegebied. Wat vragen wij: Iemand met creatieve ideeen en aanpak  Wat ga je doen: 1 x in de 2 maanden een avond met een enthousiast team rond de tafel om activiteiten te bedenken . Indien mogelijk ook mee te helpen de activiteiten uit te voeren. Wat vragen wij: Iemand met creatieve ideeen en aanpak Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk?: De blije snoetjes van de kinderen en of ouderen . Wat bieden wij: Een enthousiast team met en mooi gebied om de activiteiten te realiserenMogelijkheid om cursussen te volgen, alleen of met een teamgenoot Interesse? Kies dan voor de keuzeknop "Meer informatie". Na het invullen van uw contactgegevens wordt er zo spoedig mogelijk contact opngeomen voor het verstrekken van meer informatie of het plannen van een kennismakingsgesprek.
  Lees meer
 • Zuidplas

  Wil je ook vriend zijn van De Hennipgaarde?

  Zuidplas

  Vrienden van de Hennipgaarde

  Ons enthousiaste team vraagt versterking!!! Stichting Vrienden van de Hennipgaarde is op zoek naar een voorzitter[ster] De organisatie: Vrienden van de Hennipgaarde. Wij zijn een groep enthousiaste inwoners van de Zuidplas. De afgelopen jaren hebben we meegewerkt aan het ontwerpen en inrichting van een fantastisch recreatiegebied in Zevenhuizen . De Hennipgaarde. Gelegen tussen de Willem Alexander roeibaan en Zevenhuizen . Na de aanleg van het gebied zijn wij gestart met het organiseren van onze activiteiten in de Hennipgaarde. De rode draad bij de activiteiten is buitenspelen en sporten voor jong en oud. Wat ga je doen: Wij organiseren kleinschalige activiteiten voor jong en oud in de Hennigaarde Daarvoor komen we 1 x in de 2 maanden in de avond bijeen om activiteiten te bedenken en indien mogelijk te helpen en aanwezig te zijn bij de activiteiten. Wat vragen wij:Wij zijn op zoek naar een voorzitter[ster] Wat is de meerwaarde van dit vrijwillegerswerk:De blije snoetjes van ontdekkende, bewegende, spelende kinderen . Het ontmoeten van bewoners van geheel Zuidplas. Wat bieden wij: Een enthousiast creatief team dat van aanpakken weet. En de mogelijkheid om cursussen te volgen.   Interesse? Kies dan voor de keuzeknop "Meer informatie". Na het invullen van uw contactgegevens wordt er zo spoedig mogelijk contact opngeomen voor het verstrekken van meer informatie of het plannen van een kennismakingsgesprek.  
  Lees meer
 • Zuidplas

  Help jij het verschil maken?

  Zuidplas

  stichting duurzaamheidsplatform zuidplas

  Wil jij ook een eerlijk loon voor je werk of product? Dan kun jij je w.s. prima vinden in de Fair Trade gedachte: een eerlijke vergoeding aan mensen voor hun werk of product! Over de Stichting Duurzaamheidsplatform Zuidplas Stichting Duurzaamheidsplatform Zuidplas is een bewoners initiatief. We hebben als doel de gemeente gevraagd en ongevraagd advies te geven met betrekking tot duurzaamheidsvraagstukken. Het platform is een verzamelplaats van goede ideeën over duurzaamheid. Er komt steeds meer informatie beschikbaar en onze kennis over dit onderewerp groeit. Wat doen we?Het platform bestaat uit vrijwilligers, burgers en ondernemers, die eens in de 8 weken samenkomen. We krijgen secretariële ondersteuning van de gemeente. De wethouder met duurzaamheid in zijn portefeuille sluit vaak aan bij het overleg. De vrijwilligers houden zich individueel of in werkgroepen bezig met vragen met betrekking tot duurzaamheid. Deze vragen vormen de basis om informatie in te winnen en kennis op te doen. Hierdoor wordt het platform een vraagbaak voor de gemeente maar ook een instrument om de vinger aan de bestuurlijke pols te houden. Wie zoeken wij?Wij zoeken een enthousiaste vrijwilliger voor de werkgroep Fair Trade Gemeente. Deze wekgroep houdt zich bezig met werkzaamheden die ertoe moeten leiden dat de gemeente Zuidplas zich Fair Trade Gemeente kan noemen.Ook horen we graag je mening en zijn nieuwsgierig naar je inbreng over andere duurzaamheidsvraagstukken. Wat ga je doen? Je wordt deelnemer aan de werkgroep en hebt onderling contact met elkaar. Binnen de werkgroep zal, in overleg met jou, een taakverdeling plaatsvinden. Ook hopen we dat je aansluit bij de bijeenkomsten van het duurzaamheidsplatform. Gezamenlijk met jou en het duurzaamheidsplatform willen we ervoor zorgen dat de gemeente Zuidplas een voorbeeld gemeente word inzake duurzaamheid. Wat krijg je ervoor terug?Je maakt deel uit van een groeiend aantal enthousiaste vrijwilligers en je kunt met je inbreng het verschil maken.Je krijgt de mogelijkheid om actief mee te denken en invloed uit te oefenen op gemeentelijk beleid rondom duurzaamheid. Je kunt gebruik maken van het gratis trainingsaanbod en waarderingsmomenten van het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP). Interesse?Kies voor de keuzeknop 'Meer informatie. Na het invullen van je contactgegevens, wordt er zo snel mogelijk contact met je opgemomen. We kijken naar je uit!
  Lees meer
 • Zuidplas

  Welzijn Zuidplas

  Zuidplas

  Welzijn Zuidplas

  Ben jij een kei in leuke leuke teksten schrijven? Bij het VIP kun je je talenten kwijt! We zijn voor onze PR activiteiten namelijk op zoek naar een creatief schrijftalent. Over de organisatie Het Vrijwilligers Informatie Punt is onderdeel van Welzijn Zuidplas. We bieden diverse diensten en activiteiten aan voor jong en oud in de gemeente Zuidplas. Ons team bestaat uit ongeveer twintig betaalde krachten en ruim honderd vrijwilligers. Wat ga je doen? Een keer per per maand neem je een interview af bij een vrijwilliger die in Zuidplas actief is. Deze interviews werk je uit tot makkelijke leesbare verhalen. Deze zullen o.a. in de lokale media en op social media gepubliceerd worden. Wat vragen wij? Een enthousiaste vrijwilliger met gevoel voor taal. Je vindt het leuk om mensen te interviewen. Je bent ondernemend en nieuwsgierig ingesteld. Je bent per maand een dagdeel beschikbaar. Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk? Vrijwilligerswerk is natuurlijk sowieso leuk voor jezelf. Daarnaast lever je hiermee een bijdrage aan het promoten van het vrijwilligerswerk in Zuidplas, waardoor nóg meer mensen enthousiast gemaakt worden om zich als vrijwilliger te gaan inzetten. Wat bieden wij? Een leuke vrijwilligersplek waar je zelfstandig aan het werk kunt en zelf je tijden kunt bepalen. Onkosten worden vergoed en één maal per jaar wordt je uitgenodigd voor de vrijwilligerswaardering. Daarnaast kun je gratis deelnemen aan trainingen en waarderingsmomenten die via het VIP worden georganiseerd.
  Lees meer
 • Nieuwerkerk aan den IJssel

  Vind je het leuk om met kinderen te werken?

  Nieuwerkerk aan den IJssel

  Brood en Spelen

   Gezocht: Enthousiaste overblijfmedewerkers voor 2 locaties op basisschool obs Prins Willem Alexander in Nieuwerkerk aan den IJssel Over de organisatie: Brood en Spelen heeft ruim 10 jaar ervaring in het verzorgen van tussenschoolse opvang op ruim 70 locaties door heel Nederland Wat ga je doen: Zorgen voor het welzijn van de kinderen die gebruik maken van de tussenschoolse opvang op basisschool obs Prins Willem Alexander. Je ontvangt hiervoor een passende vergoeding en je komt te werken in een gezellig team. Wat vragen wij: Enthousiaste vrijwilligers die het leuk vindt om met kinderen om te gaan. Wat bieden wij: Je kunt bij ons werken op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Het overblijven vindt plaats tussen 11.45 uur en 13.00 uur en nogmaals, je krijgt hiervoor een passende vergoeding. Dus vind je het leuk het leuk om met kinderen te werken, dan zit je hier op je plaats. Interesse? Kies dan voor de keuzeknop "Meer informatie". Na het invullen van uw contactgegevens wordt er zo spoedig mogelijk contact opngeomen voor het verstrekken van meer informatie of het plannen van een kennismakingsgesprek.  
  Lees meer
 • Zuidplas

  adviesraad zoekt notulist

  Zuidplas

  Adviesraad Zuidplas

  Vindt u het belangrijk om op te komen voor optimale zorg en belangenbehartiging van de inwoners van onze gemeente? En heeft u een maal per maand tijd om een overleg van de adviesraad bij te wonen en hiervan een verslag te maken? Dan zijn wij op zoek naar u! Over Adviesraad Sociaal Domein De Adviesraad Sociaal Domein Zuidplas geeft op beleidsmatig niveau gevraagd en ongevraagd advies aan het College van Burgemeester en Wethouders op de beleidsterreinen participatie, werk en inkomen, zorg en welzijn, jeugd en onderwijs, wonen en infrastructuur. We komen een keer per maand bij elkaar. Wat gaat u doen?De adviesraad vergadert een maal per maand. U woont als notulist deze vergaderingen bij en maakt daarvan een verslag. Wat vragen wij?U ben in staat om onze maandelijkse vergaderingen bij te wonen en hiervan een verslag te maken. U heeft een goede beheersing van de Nederlandse taalU beschikt over vaardigheden om via Word de verslagen te verwerken Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk?Als onderdeel van de adviesraad levert u een bijdrage aan het welzijn van de samenleving van Zuidplas. Wat bieden wij?U krijgt als notulist dezelfde vergoeding als een lid van de adviesraad. Meer informatie Wilt u meer weten over deze functie of wilt u zich aanmelden als vrijwilliger? Klik dan op de button "Meer informatie'.Na het invullen van uw gegegevens wordt u in contact gebracht met de organisatie.
  Lees meer
 • Zevenhuizen

  Ben je ook geinteresseerd in geschiedenis?

  Zevenhuizen

  St. Oud Zevenhuizen-Moerkapelle

  Wij zijn voor onze stichting op zoek naar een bestuurslid Wie zijn wij: De Stichting Oud Zevenhuizen-Moerkapelle (OZM) is een oudheidkundige organisatie die de belangstelling voor de geschiedenis van Moerkapelle, Oud Verlaat en Zevenhuizen levend wil houden, o.a. door hier over te publiceren in een eigen tijdschrift en door het beheren van een eigen museum. Over de organisatie: Het beleid van OZM wordt bepaald door het bestuur (7 personen). Ca 40-50 vrijwilligers zijn (veelal) in werkgroepen bezig de diverse activiteiten daadwerkelijk uit te voeren. Zo is er bijv. een werkgroep voor het museum welke de bezoekers ontvangt en hen helpt met het beantwoorden van evt. vragen. En er is bijv. een werkgroep welke de verspreiding van ons tijdschrift regelt. Wat zoeken wij: De stichting is op zoek naar een bestuurslid die diverse taken aangaande onze vrijwilligers coördineert. Wat ga je doen: Dit bestuurslid voelt de volgende taken uit: - Het inroosteren van vrijwilligers voor de diverse ‘diensten’ - Het organiseren van een jaarlijkse vrijwilligersavond - Het informeren van de diverse vrijwilligers over de ontwikkelingen aangaande de stichting - Het onderhouden van het contact met vrijwilligers bijvoorbeeld in geval van ziekte, maar ook regelmatig in het museum contacten onderhouden met de diverse vrijwilligers en het dienen als aanspreekpunt vanuit het bestuur richting de vrijwilligers - De gastheer/vrouw voor bezoekers die een groepsbezoek willen afleggen in het museum en dit bezoek ook regelen - Verantwoordelijk voor de bevoorrading van de koffiehoek Wat vragen wij: - Goed met mensen om kunnen gaan - Bij voorkeur netwerker - Kennis van of affiniteit met de geschiedenis van Moerkapelle, Oud Verlaat en Zevenhuizen is een voorkeur, maar geen vereiste. - Bij voorkeur afkomstig uit Moerkapelle, Oud Verlaat of Zevenhuizen. Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk: Als stichting draaien wij op vrijwilligers. Die zijn absoluut noodzakelijk om onze taken te kunnen blijven uitvoeren. Wij willen het voor vrijwilligers ook gewoon goed regelen: duidelijkheid en waardering zijn hierin belangrijk. Als een coördinator zijn/haar werk goed doet, dan heeft een vrijwilliger het bij ons naar zijn/haar zin. Daarmee houden we onze organisatie lopende. Wat bieden wij: - Vrijheid en zelfstandigheid - Werken in een leuk team van vrijwilligers   Heeft u belangstelling voor deze vacature?Kies dan voor de button "Meer informatie". Na het invullen van uw gegevens wordt u in contact gebracht met de organisatie.
  Lees meer
 • Zuidplas

  Heb je altijd al radio of tv willen maken?

  Zuidplas

  Omroep Zuidplas

  Heb je altijd al Radio of TV willen maken? Dan zijn wij opzoek naar jou! Over de organisatie: Omroep Zuidplas is de regionale omroep van de Gemeente Zuidplas met iedere dag radio-uitzendingen via de ether en de kabel. Met regio nieuws en entertainment via de website en de sociale media kanalen. Omroep Zuidplas is aan het vernieuwen we gaan meer en andere radio en tv programma’s maken. Programma’s met meer informatie en achtergronden en leuke evenementen uit Zuidplas. Daarvoor hebben we enthousiaste mensen nodig. Wat zoeken wij: • Programmamakers voor Radio en Televisie • Cameramensen • Video-editors • Redacteuren • Technici • Social media fanaten • Vloggers - Bloggers • Officemedewerkers Wat bieden wij: Leuk werk met media en in een leuk team met veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid. Radio en TV maken en werken in en met het medialandschap van ZUIDPLAS. Heb je zin om mee te werken aan een radio en tv-zender laat het ons dan weten. Kijk voor een beschrijving van de vacatures op https://omroepzuidplas.nl/vacatures of mail naar; werkenbij@omroepzuidplas.nl Je bent meer dan welkom!  Interesse? Kies dan voor de keuzeknop "Meer informatie". Na het invullen van uw contactgegevens wordt er zo spoedig mogelijk contact opngeomen voor het verstrekken van meer informatie of het plannen van een kennismakingsgesprek.  
  Lees meer
 • Zuidplas

  Help jij kinderen (weer) mee te laten doen?

  Zuidplas

  Leergeld Hollandsche IJssel

  Over Stichting LeergeldStichtinig Leergeld is een vrijwilligersorganisatie die kinderen helpt die in armoede moeten leven, onder het motto ‘Nu meedoen is straks meetellen!’ De stichting verstrekt geen geld, maar onder bepaalde voorwaarden goederen zoals bijvoorbeeld een fiets om op school te komen, laptop om de studie goed te kunnen volgen of sportkleding om mee te kunnen doen met sporten. We willen bereiken dat alle kinderen mee kunnen doen aan alle activiteiten op school ondanks de financiële situatie van de ouders. Want nu meedoen is straks meetellen. Zie www.leergeldijssel.nl. Wij zoeken Om dit goed te kunnen doen, zijn vrijwilligers onmisbaar. De stichting is daarom onder andere op zoek naar vrijwilligers die administratief werk op het kantoor willen verrichten. Wat vragen wij? Positieve en enthousiaste instelling Enige ervaring in administratieve processen Goede beheersing Nederlandse taal Beschikbaarheid van minimaal 1 á 2 dagdelen per week. Flexibel in te zetten. Wat bieden wij? Ondersteuning bij het aanleren van het systeem Kleine vrijwilligersvergoeding. Interesse? Kies dan voor de keuzeknop "Meer informatie". Na het invullen van uw contactgegevens wordt er zo spoedig mogelijk contact opngeomen voor het verstrekken van meer informatie of het plannen van een kennismakingsgesprek.
  Lees meer
 • Zuidplas

  Je inzetten voor kinderen in armoede?

  Zuidplas

  Leergeld Hollandsche IJssel

  Over Stichting Leergeld Stichtinig Leergeld is een vrijwilligersorganisatie die kinderen helpt die in armoede moeten leven, onder het motto ‘Nu meedoen is straks meetellen!’ De stichting verstrekt geen geld maar onder bepaalde voorwaarden goederen zoals bijvoorbeeld een fiets om op school te komen, laptop om de studie goed te kunnen volgen of sportkleding om mee te kunnen doen met sporten. Wij zoeken intermediairs Vrijwilligers die als intermediair willen optreden. Wat ga je doen? De intermediair legt huisbezoeken af bij de nieuwe gezinnen binnen Capelle aan den IJssel, Krimpen a/d IJssel en Zuidplas De intermediair legt uit wat Leergeld kan betekenen voor de gezinnen, maar wijst de mensen ook op wettelijke voorzieningen waarop zij mogelijk recht hebben. De intermediair wijst de gezinnen daarin ook de weg om achter deze voorzieningen aan te kunnen gaan. Bij het huisbezoek worden administratieve gegevens opgenomen en worden de eerste aanvragen voor de kinderen genoteerd. De intermediair wordt getraind en ingewerkt voordat diegene zelfstandig op huisbezoek mag gaan.   Wat vragen wij? Positieve en enthousiaste instelling Voor langere tijd beschikbaar Enige ervaring in administratieve processen Respectvolle omgang met de gebruiken van de verschillende culturen Goede beheersing Nederlandse taal Beschikbaarheid van minimaal 2 dagdelen per week. Bij voorkeur over eigen vervoer beschikkend Wat bieden wij? Vrijwilligerswerk binnen een enthousiast team dat 1x per maand bij elkaar komt Opleiding tot intermediair Ondersteuning bij het vrijwilligerswerk Kleine vrijwilligersvergoeding. Wilt u iets betekenen voor kinderen die het hard nodig hebben?Kies dan voor de keuzeknop: "Meer informatie". Na het invullen van uw gegevens wordt er zo snel mogelijk contact met u opgenomen voor het geven van meer inlichtingen en/of het maken van een kennismakingsafspraak.
  Lees meer
 • Moordrecht

  Zonnebloem Moordrecht zoekt secretaris

  Moordrecht

  Zonnebloem Moordrecht

  Er is zo veel mogelijk bij de Zonnebloem! Lijkt het u leuk om u in te zetten voor de stichting de Zonnebloem, dan is dit misschien wel iets voor u. Wij zijn op zoek naar een secretaris voor ons bestuur Over de Zonnebloem:Nationale Vereniging de Zonnebloem verrijkt het leven van mensen met een lichamelijke beperking en dat van haar vrijwilligers door sociale en reacreatieve activiteiten mogelijk te maken.Op de afdeling in Moordrecht hebben wij 90 gasten en 16 vrijwilligers. Wat vragen wij:een secretaris (man/vrouw) voor onze afdeling in Moordrecht Wat ga je doen:- secretariaat bijhouden- in- en uitgaande post-notuleren bij vergaderingen-mogelijkheden om mee te helpen bij activiteiten Wat bieden wij:- een gezellige groep van gasten en vrijwilligers- bestuur bestaande uit 3 personen- veel waardering vanuit de groep Heeft u belangstelling voor deze vacature?Kies dan voor de button "Meer informatie". Na het invullen van uw gegevens wordt u in contact gebracht met de organisatie.    
  Lees meer