Interesse?
Wil je meer informatie over deze vacature of je meteen aanmelden als vrijwilliger?
Klik dan op de keuzeknop 'Meer Informatie'. Na het invullen van je gegevens word je benaderd door de contactpersoon van de organisatie en uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

MEER INFORMATIE

Ben jij een bevlogen boekhouder?

Ben jij een bevlogen boekhouder die cliënt met autisme net de laatste kneepjes van het vak kan aanleren

Mijn cliënt is i.h.k.v. een garantiebaan geplaatst bij een werkgever in Gouda. Hij woont zelf in Nieuwerkerk a/d IJssel. Ik ben zijn jobcoach en werk zelf bij Promen, Sociale Werkvoorziening in Gouda. Wij zijn voor de omliggende gemeenten uitvoerder van de nieuwe Participatiewet (ingang 2015).

Mijn cliënt werkt bij de werkgever als financieel medewerker en is belast met oa het opstellen van de jaarrekening en de boekhouding. Hij heeft hiervoor een MBO opleiding gedaan en daarna een cursus SnelStart, het pakket waarmee de werkgever werkt. Werkgever geeft aan dat mijn cliënt alles ziet wat er gebeurt in de boekhouding, maar niet de vertaalslag kan maken naar het signaleren als er iets vreemds in de boekhouding gebeurt.

Jij gaat mijn cliënt helpen om die vertaalslag te kunnen maken waardoor hij in maart 2020 hopelijk een contract krijgt voor onbepaalde tijd. Het is voor nu nog onduidelijk hoeveel tijd hierin gestoken zal gaan worden. Dat is ook even afhankelijk van de snelheid waarmee mijn cliënt e.e.a. oppakt. Die inschatting kan de vrijwilliger wellicht maken na een kennismaking met mijn cliënt en werkgever zodat de hulpvraag nog duidelijker is.

Iemand met ervaring in de boekhouding en pakket SnelStart. Ook moet de persoon van natuur rustig zijn en op die manier mijn cliënt benaderen. Het geduld hebben om iets meerdere keren te moeten uitleggen op de juiste manier. Jobcoach kan de persoon hierin mogelijk ook ondersteunen.

De meerwaarde voor mijn cliënt is mogelijk die vaste baan. Hij is hier helemaal op zijn plek en er is duidelijk een match, maar nu moeten we de diepte in zodat de werkgever hem volwaardig kan inzetten. Voor de vrijwilliger zou de meerwaarde kunnen zijn dat je een jongeman helpt met zijn toekomst door je ervaring en kennis te delen.

Mijn cliënt is niet in dienst bij Promen, maar de gemeente (in dit geval De IJsselgemeenten) is verantwoordelijk voor deze jongeman. Ik heb in de afgelopen periode gemerkt dat zij met alles willen meedenken omdat zij deze jongeman ook graag in vaste dienst zien komen bij deze werkgever. Wellicht wil de gemeente de reiskosten betalen, zeker als de vrijwilliger buiten Gouda vandaan komt, maar wellicht kan ik ook vragen of er een onkostenvergoeding aangeboden kan worden.

Interesse?
Wil je meer informatie over deze vacature of je meteen aanmelden als vrijwilliger?
Klik dan op de keuzeknop 'Meer Informatie'. Na het invullen van je gegevens word je benaderd door de contactpersoon van de organisatie en uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

MEER INFORMATIE

Organisatiegegevens:

Promen
Zuider IJsseldijk 46
2808PB Gouda