Vacaturebank

Vacaturebank: wat kun je doen?

Ik wil helpen bij een organisatieIk wil helpen in mijn buurt

Type

Afstand

Totaal 66 items in de Vacaturebank

 • Zuidplas

  Helpt u mee Oud Verlaat leefbaar te houden?

  Zuidplas

  Stichting Belangengroep Oud Verlaat

  Helpt u mee Oud Verlaat leefbaar te houden? Oud Verlaat, prachtig gelegen langs de Rotte en in het groene gebied van de Randstad, waar het nog genieten is. Maar er zijn bedreigingen: - Het oprukken van de stad en steeds meer woningen; - te veel commerciële recreatievoorzieningen zoals evenementen en horeca; - te veel bezoekers tm. midden in de nacht met oa. geluids- en verkeers overlast als gevolg; - De wegen in en om Oud Verlaat die gebruikt worden als sluiproute. Over Belangengroep OUd Verlaat Belangengroep Oud Verlaat is een stichting die reeds 25 jaar actief om de belangen van Oud verlaat te vertegenwoordigen. We verzetten ons tegen dreigende ontwikkelingen in en om Oud verlaat die voor overlast zorgen en de leefbaarheid en het voortbestaan van Oud Verlaat zelf bedreigen. We werken samen met de Stichting Rotte-Verband, een samenwerkingsverband met gelijk gestemde buurtverenigingen liggend aan de Rotte, oa. Terbregge Bleiswijk en Kruisweg. Zie ook de website. Recent hebben de samenwerkende gemeenten van het Recreatiegebied Rottemeren en de provincie bepaald dat de kosten die gemaakt worden door het recreatieschap binnen het gebied zelf verhaalt moeten worden. Gevolg is meer woningplannen, evenemententerreinen en efteling-achtige recreatie voorzieningen. Er is versterking nodig van het bestuur van de Stichting. We zoeken een nieuwe voorzitter en iemand die zitting wil nemen in verschillende overleg instanties als de deelgemeente Rotterdam-Alexander en de recent opgerichte Alliantie Groen Blauwe Rotte, een nieuw samenwerkingsverband om ervoor te zorgen dat het Rottegebied mooi en leefbaar blijft, zie website. Kom je uit Oud verlaat, ga er wonen, woon je ergens anders maar ligt je hart nog steeds in Oud Verlaat. Wij bieden de mogelijkheid om mee te helpen de belangen van Oud Verlaat te behartigen om de leefbaarheid van het mooie Oud Verlaat te verbeteren. Oud Verlaters te ontmoeten en successen te vieren
  Lees meer
 • Zuidplas

  Wil jij honderden mensen een leuke dag bezorgen?

  Zuidplas

  Zevenhuizensche IJsclub

  Vind je het leuk om honderden mensen een leuke dag te bezorgen? Help dan mee bij de komende 'Snertwandeltocht' op 4 januari 2020. We zijn op zoek naar vrijwilligers die op die dag willen meehelpen of willen helpen bij de voorbereidingen. Over de organisatie De Zevenhuizensche IJsclub is een actieve en veelzijdige club. Naast het beheren van de ijsbaan op de Hennipgaarde, organiseren we bijvoorbeeld ook een workshop schaatsen voor kinderen via BRAinS.Omdat schaatsen op de Rottemeren steeds minder mogelijk is en we toch onze vereniging en dit mooie gebied op de kaart willen zetten zijn we een aantal jaren geleden gestart met het organiseren van een 'Snertwandeling'. Vorig jaar kwamen hier honderden bezoekers op af. Wat ga je doen?Wij zijn inmiddels begonnen voor de zesde keer de Snertwandeltocht Rottemeren te organiseren. We zijn heel trots dat we met elkaar dit mooie evenement kunnen opzetten en veel mensen een mooie dag kunnen bezorgen. We zijn bezig met de voorbereidingen van de komende Snertwandeltocht op 4 januari en zijn op zoek naar vrijwilligers die meehelpen bij de voorbereidingen. We zoeken bijvoorbeeld:- verkeersregelaars- parkeerwachten- vrijwilligers voor de kinderspelen en de horeca.Ook zijn we op zoek naar mensen die willen meehelpen in een van de zeven aparte teams met de voorbereidingen. Wat vragen wij? We zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, die: - Graag iets voor anderen willen betekenen - Een positieve uitstraling hebben - De afspraken nakomen- Mensen die goed in een team kunnen werkenWat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk?- Anderen een leuke dag bezorgen;- Mensen laten genieten van onze mooie Zuidplas. Wat bieden wij? - Een enthousiast team - Een nieuwe organisatiestructuur waar we met elkaar aan werken ter     verbetering van de organisatie.
  Lees meer
 • Zuidplas

  Help jij mee om gewonde en zieke dieren te redden?

  Zuidplas

  Centrum voor Dierenhulpverlening

  Wij zijn op zoek naar een bijrijder voor de dierenambulance Centrum voor Dierenhulpverlening Ben jij een dierenliefhebber? Wil jij ons helpen te zorgen dat huisdieren en wilde dieren in nood op tijd en met liefde verzorgd worden? Wie zijn wij: Wij, Stichting Centrum voor Dierenhulpverlening, zoeken enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers. Onze dierenambulance vertrekt vanuit Gouda, daar zit ook onze vogelopvang. Ons werkgebied omvat de gemeenten Krimpenerwaard, Zuidplas, Waddinxveen en Gouda. Wat ga je doen: Als bijrijder op de dierenambulance ben je de ‘eerste man in het veld’ om gewonde of zieke dieren te redden! Je zorgt dat de chauffeur de juiste informatie krijgt om een gewond of dood dier te kunnen vinden. Je bepaalt samen met de chauffeur een goede aanpak (het is vaak nog niet zo makkelijk een gewond dier te vangen) en voert die uit. Daarnaast zorg je er ook voor dat de ambulance de juiste materialen bij zich heeft, schoon is en dat de informatie over de gereden ritten goed geregistreerd wordt. Ben jij een teamspeler, praktisch ingesteld en stressbestendig? Dan hebben we jou graag in onze pool van bijrijders! Wat bieden wij en wat vragen wij van jou: Je krijgt een cursus waarin je kennis opdoet van alle onderdelen van Centrum voor Dierenhulpverlening (telefooncentrale, dierenambulance en vogelopvang). Ook komt dieren EHBO aan bod. Na deze cursus loop je mee met ervaren medewerkers die jou precies leren wat je moet weten om een goede bijrijder te worden. Wij vragen een minimale beschikbaarheid van 1 dagdeel per week (± 5 uur). Omdat wij 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar zijn, hoort daar ook af en toe een avonddienst/weekenddienst bij. Verder ben je vriendelijk, sociaal, en houd je natuurlijk van dieren. De minimumleeftijd om bij ons te kunnen werken is 18 jaar. Hoewel het mooi en voldoening gevend werk is, willen we er meteen wel bij zeggen dat het niet alleen maar ‘leuk en schattig’ is. Je krijgt te maken met (meldingen van) gewonde dieren, maar ook met overleden dieren. Dat wordt ruimschoots goedgemaakt door het terugzetten van herstelde dieren in de vrije natuur! Ben je een dierenliefhebber die óók tegen een stootje kan? Interesse?Wil je meer informatie over deze vacature of je meteen aanmelden als vrijwilliger? Klik dan op de keuzeknop 'Meer Informatie'. Na het invullen van je gegevens word je benaderd door de contactpersoon van de organisatie en uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.
  Lees meer
 • Zuidplas

  Jij bent onze schakel in de dierenhulpverlening

  Zuidplas

  Centrum voor Dierenhulpverlening

  Wij zoeken een centralistvoor onze  telefooncentrale Centrum voor Dierenhulpverlening Ben jij een dierenliefhebber? Wil jij ons helpen te zorgen dat huisdieren en wilde dieren in nood op tijd en met liefde verzorgd worden? Wie zijn wij: Wij, Stichting Centrum voor Dierenhulpverlening, zoeken enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers. Onze dierenambulance vertrekt vanuit Gouda, daar zit ook onze vogelopvang. Ons werkgebied omvat de gemeenten Krimpenerwaard, Zuidplas, Waddinxveen en Gouda. Wat ga je doen: Als centralist ben je de eerste schakel in de keten van dierenhulpverlening. Je beantwoordt de telefoon en neemt de meldingen van gewonde en zieke dieren aan. Vervolgens sorteer je de meldingen op volgorde van prioriteit en geeft deze door aan de wagenploeg. Daarnaast houd je als centralist de rittenadministratie bij. Een goede beheersing van de Nederlandse taal is verplicht. Ben jij praktisch ingesteld, communicatief vaardig en stressbestendig? Dan hebben we jou graag erbij in het centralistenteam! Wat bieden wij en wat vragen wij van jou Je krijgt een cursus waarin je kennis opdoet van alle onderdelen van Centrum voor Dierenhulpverlening (telefooncentrale, dierenambulance en vogelopvang). Ook komt dieren EHBO aan bod. Na deze cursus loop je mee met ervaren medewerkers die jou precies leren wat je moet weten om een goede centralist te worden. Wij vragen een minimale beschikbaarheid van 1 dagdeel per week (± 5 uur). Omdat wij 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar zijn, hoort daar ook af en toe een avonddienst/weekenddienst bij. Verder ben je vriendelijk, sociaal, en houd je natuurlijk van dieren. De minimumleeftijd om bij ons te kunnen werken is 18 jaar. Hoewel het mooi en voldoening gevend werk is, willen we er meteen wel bij zeggen dat het niet alleen maar ‘leuk en schattig’ is. Je krijgt te maken met (meldingen van) gewonde dieren, maar ook met overleden dieren. Dat wordt ruimschoots goedgemaakt door het terugzetten van herstelde dieren in de vrije natuur! Ben je een dierenliefhebber die óók tegen een stootje kan? Interesse?Wil je meer informatie over deze vacature of je meteen aanmelden als vrijwilliger? Klik dan op de keuzeknop 'Meer Informatie'. Na het invullen van je gegevens word je benaderd door de contactpersoon van de organisatie en uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.
  Lees meer
 • Zuidplas

  Ben jij de eerste man/vrouw in t veld?

  Zuidplas

  Centrum voor Dierenhulpverlening

  Wij zijn op zoek naar een chauffeur dierenambulance Centrum voor Dierenhulpverlening Ben jij een dierenliefhebber? Wil jij ons helpen te zorgen dat huisdieren en wilde dieren in nood op tijd en met liefde verzorgd worden? Wie zijn wij: Wij, Stichting Centrum voor Dierenhulpverlening, zoeken enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers. Onze dierenambulance vertrekt vanuit Gouda, daar zit ook onze vogelopvang. Ons werkgebied omvat de gemeenten Krimpenerwaard, Zuidplas, Waddinxveen en Gouda. Wat ga je doen: Als chauffeur dierenambulance ben je de ‘eerste man in het veld’ om gewonde of zieke dieren te redden! Jij rijdt de dierenambulance naar de locatie waar een gewond of ziek dier geholpen moet worden. Samen met de bijrijder bepaal je een goede aanpak (het is vaak nog niet zo makkelijk een gewond dier te vangen) en voert die uit. Daarnaast zorg je er ook nog eens voor dat de ambulance de juiste materialen bij zich heeft, schoon is en dat de informatie over onze ritten goed geregistreerd wordt. Ben jij een teamspeler, praktisch ingesteld en stressbestendig? Dan hebben we jou graag in onze pool van chauffeurs. Wat bieden wij en wat vragen wij van jou: Je krijgt een cursus waarin je kennis opdoet van alle onderdelen van Centrum voor Dierenhulpverlening (telefooncentrale, dierenambulance en vogelopvang). Ook komt dieren EHBO aan bod. Na deze cursus loop je mee met ervaren medewerkers die jou precies leren wat je moet weten om een goede chauffeur te worden. Om chauffeur te kunnen worden, moet je een aparte module afgerond hebben, nadat je eerst goede ervaring als bijrijder opgedaan hebt. Verder moet je in het bezit zijn van een geldig rijbewijs B. Wij vragen een minimale beschikbaarheid van 1 dagdeel per week (± 5 uur). Omdat wij 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar zijn, hoort daar ook af en toe een avonddienst/weekenddienst bij. Verder ben je vriendelijk, sociaal, en houd je natuurlijk van dieren. De minimumleeftijd om bij ons te kunnen werken is 18 jaar. Hoewel het mooi en voldoening gevend werk is, willen we er meteen wel bij zeggen dat het niet alleen maar ‘leuk en schattig’ is. Je krijgt te maken met (meldingen van) gewonde dieren, maar ook met overleden dieren. Dat wordt ruimschoots goedgemaakt door het terugzetten van herstelde dieren in de vrije natuur! Ben je een dierenliefhebber die óók tegen een stootje kan? Interesse?Wil je meer informatie over deze vacature of je meteen aanmelden als vrijwilliger? Klik dan op de keuzeknop 'Meer Informatie'. Na het invullen van je gegevens word je benaderd door de contactpersoon van de organisatie en uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.
  Lees meer
 • Zuidplas

  Een fijne plek bieden voor dieren

  Zuidplas

  Centrum voor Dierenhulpverlening

  Wij zijn op zoek naar een gebouwbeheerder Centrum voor Dierenhulpverlening Wie zijn wij: Ben jij een dierenliefhebber? Wil jij ons helpen te zorgen dat huisdieren en wilde dieren in nood op tijd en met liefde verzorgd worden? Wij, Stichting Centrum voor Dierenhulpverlening, zoeken enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers. Onze dierenambulance vertrekt vanuit Gouda, daar zit ook onze vogelopvang. Ons werkgebied omvat de gemeenten Krimpenerwaard, Zuidplas, Waddinxveen en Gouda. Wat ga je doen: Het werk bij Centrum voor Dierenhulpverlening gaat niet alleen maar over het redden en verzorgen van gewonde dieren. Er is ook een gebouw dat onderhouden en beheerd moet worden. Ons pand aan de Industriestraat in Gouda omvat onder andere een garage voor de dierenambulances, vogelopvang, telefooncentrale, kantine, meerdere kantoren en een ruimte voor technische dienst. Als gebouwbeheerder heb jij het overzicht over de werkzaamheden die met het onderhoud en schoonmaken van het pand te maken hebben. Ook het bijhouden van voorraden behoort tot jouw werkzaamheden. Het is een pre als je zelf kleine klusjes kunt uitvoeren. Verder moet je in het bezit zijn van een geldig rijbewijs B. Wat bieden wij en wat vragen wij van jou: Je krijgt een cursus waarin je kennis opdoet van alle onderdelen van Centrum voor Dierenhulpverlening (telefooncentrale, dierenambulance en vogelopvang). Ook komt dieren EHBO aan bod. Na deze cursus loop je mee met ervaren medewerkers die jou precies leren wat je moet weten om een goede gebouwbeheerder te worden. Wij vragen een minimale beschikbaarheid van 3-5 dagdelen per week (± 15-25 uur). De minimumleeftijd om bij ons te kunnen werken is 18 jaar. Als gebouwbeheerder werk je niet direct met dieren, maar het kan voorkomen dat je in aanraking komt met (meldingen van) gewonde dieren, maar ook met overleden dieren. Dat wordt ruimschoots goedgemaakt door het terugzetten van herstelde dieren in de vrije natuur! Ben je een aanpakker die óók tegen een stootje kan? Interesse?Wil je meer informatie over deze vacature of je meteen aanmelden als vrijwilliger? Klik dan op de keuzeknop 'Meer Informatie'. Na het invullen van je gegevens word je benaderd door de contactpersoon van de organisatie en uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.
  Lees meer
 • Zuidplas

  Hart voor dieren

  Zuidplas

  Centrum voor Dierenhulpverlening

  Wij zijn op zoek naar een medewerker vogelopvang Centrum voor Dierenhulpverlening Wie zijn wij: Ben jij een dierenliefhebber? Wil jij ons helpen te zorgen dat huisdieren en wilde dieren in nood op tijd en met liefde verzorgd worden? Wij, Stichting Centrum voor Dierenhulpverlening, zoeken enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers. Onze dierenambulance vertrekt vanuit Gouda, daar zit ook onze vogelopvang. Ons werkgebied omvat de gemeenten Krimpenerwaard, Zuidplas, Waddinxveen en Gouda. Wat ga je doen: Als medewerker vogelopvang zorg je voor de vogels, kleine wilde dieren en huisdieren die bij ons zijn binnengebracht en die moeten aansterken. Samen met je collega’s zorg je dat de dieren op tijd het juiste voer krijgen en dat de hokken schoon zijn. Ook leer je gewonde en zieke dieren te behandelen; er moet regelmatig een pootje gespalkt worden of een verband verschoond worden. Houd jij van aanpakken? Dan hebben we jou graag bij ons opvang-team! Wat bieden wij en wat vragen wij van jou: Je krijgt een cursus waarin je kennis opdoet van alle onderdelen van Centrum voor Dierenhulpverlening (telefooncentrale, dierenambulance en vogelopvang). Ook komt dieren EHBO aan bod. Na deze cursus loop je mee met ervaren medewerkers die jou precies leren wat je moet weten om een goede dierverzorger te worden. Wij vragen een minimale beschikbaarheid van 1 dagdeel per week (± 5 uur). Omdat wij 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar zijn, hoort daar ook af en toe een avonddienst/weekenddienst bij. Verder ben je vriendelijk, sociaal, en houd je natuurlijk van dieren. De minimumleeftijd om bij ons te kunnen werken in de vogelopvang is 16 jaar. Hoewel het mooi en voldoening gevend werk is, willen we er meteen wel bij zeggen dat het niet alleen maar ‘leuk en schattig’ is. Je krijgt te maken met (meldingen van) gewonde dieren, maar ook met overleden dieren. Dat wordt ruimschoots goedgemaakt door het terugzetten van herstelde dieren in de vrije natuur! Ben je een dierenliefhebber die óók tegen een stootje kan? Interesse?Wil je meer informatie over deze vacature of je meteen aanmelden als vrijwilliger? Klik dan op de keuzeknop 'Meer Informatie'. Na het invullen van je gegevens word je benaderd door de contactpersoon van de organisatie en uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.
  Lees meer
 • Nieuwerkerk aan den IJssel

  Een gezellige lunch voor kinderen

  Nieuwerkerk aan den IJssel

  Stichting Royal Kids Home

  Royal Kids Home is op zoek naar VADERS, MOEDERS, OMA's, OPA,s en/of STUDENTEN die ons willen komen versterken als OVERBLIJFKRACHT! Wie zijn wij:Royal Kids Home biedt hoge kwaliteit kinderopvang in een goede prijs/kwaliteit-verhouding en ruime openingstijden van 7:00 tot 19:00 uur in Capelle, Krimpen en Nieuwerkerk aan den IJssel. Daarnaast regelen wij voor zo'n 10 scholen in de omgeving de tussenschoolse opvang (TSO). Wat vragen wij:Vind je het leuk om met kinderen te werken?  En heb je tijd om af en toe tegen een leuke vergoeding te helpen bij het overblijven?Word dan vrijwilliger op de tussenschoolse opvang (TSO) van de Gideonschool in Nieuwerkerk aan den IJssel (locatie Esse of Kroonkruid)! Wat ga je doen: Ervoor zorgen dat de kinderen tijdens de lunchpauze gezellig met elkaar kunnen eten en spelen. Daarnaast moet de aanwezigheidsadministratie worden bijgehouden. Wat bieden wij: Je komt te werken in een leuk team en je ontvangt een vergoeding van € 10,00 per keer. En mocht je zelf kinderen of kleinkinderen op school hebben, dan mogen zij gratis overblijven op de dagen dat jij er bent. Interesse?Wil je meer informatie over deze vacature of je meteen aanmelden als vrijwilliger? Klik dan op de keuzeknop 'Meer Informatie'. Na het invullen van je gegevens word je benaderd door de contactpersoon van de organisatie en uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.
  Lees meer
 • Zuidplas

  Voor alle fietsers!

  Zuidplas

  Fietsersbond Zuidplas

  Kan het fietsen in Zuidplas beter? Word ook bestuurslid van Fietsersbond Zuidplas Wie zoeken wij? De Fietsersbond Afdeling Zuidplas is op zoek naar een bestuurslid. Het bestuur bestaat nu uit een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De rol die we op het oog hebben voor een nieuw bestuurslid is het overnemen van de taak van de penningmeester en verder meedraaien in het bestuur bij het opzetten van acties en het ondersteunen en coördineren van de werkzaamheden rond onze adviestaak richting gemeente. Overigens kan over de taakinhoud nader overlegd worden. Het doel is de taken evenwichtig te verdelen en er voor te zorgen dat het allemaal te behappen is. Wat ga je doen: • Overnemen taken penningmeester • Meedenken bij het beoordelen van plannen op fietsvriendelijkheid en veiligheid • Meewerken bij het organiseren en uitvoeren van acties • Vinger aan de pols houden in de eigen omgeving als het gaat om de fietser • Bijwonen van bestuursvergaderingen Wat vragen we van jou? • Je bent fietser • Je bent lid van de Fietsersbond of bereid dit te worden • Je vindt het nuttig om mee te praten over fiets-gerelateerde zaken en daarin actie te ondernemen • Je denkt strategisch en bij voorkeur twee stappen vooruit • Je bent creatief en hebt een eigen mening • Creatieve eigen inbreng wordt op prijs gesteld • Ervaring met websites en/of sociale media is een pré. Aantal uren: Dit kun je grotendeels zelf bepalen. Er is 1 keer per 6 weken een bestuursvergadering die je uiteraard moet bijwonen en bij acties zal het wat meer tijd vergen. Veel meer dan 1-2 uur per week zal het niet zijn (behoudens bij acties). De taak als penningmeester is zeer beperkt. Alle kosten worden gedeclareerd bij de landelijke fietsersbond en jaarlijks moet er een begroting en een afrekening gemaakt worden. Al met al een paar uur werk per jaar. Wat biedt de Fietsersbond Afdeling Zuidplas? • Contact met enthousiaste fietsers • Landelijke ondersteuning en aanbod landelijke georganiseerde cursussen en activiteiten • Inhoudelijke en morele ondersteuning • Een nuttige klus, belangrijk voor de leefbaarheid van ons dorp • Informatie over het werk en de activiteiten van de Fietsersbond   Interesse?Wil je meer informatie over deze vacature of je meteen aanmelden als vrijwilliger? Klik dan op de keuzeknop 'Meer Informatie'. Na het invullen van je gegevens word je benaderd door de contactpersoon van de organisatie en uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.
  Lees meer
 • Zuidplas

  Buurtgezinnen gezocht!

  Zuidplas

  VluchtelingenWerk Zuidplas

  Beter een goede buur….. Help vluchtelingen zich welkom voelen in Zuidplas WORD BUURTGEZIN ! Over de organisatie: "VluchtelingenWerk Nederland behartigt de belangen van vluchtelingen en asielzoekers in Nederland, vanaf het moment van binnenkomst tot en met de integratie in de Nederlandse samenleving". De vrijwilligers en professionele beroepskrachten van VluchtelingenWerk begeleiden vluchtelingen uit Zuidplas in Nieuwerkerk aan den IJssel, Moordrecht, Moerkapelle en Zevenhuizen. We begeleiden hen bij hun huisvesting, integratie en bij juridische vragen. Daarnaast geven we graag voorlichting en gastlessen over vluchten. Wat ga je doen: Als Buurtgezin word je gekoppeld aan een vluchtelingengezin. Het doel is om van elkaar te leren en samen een leuke tijd te beleven. VluchtelingenWerk en het CJG bieden hierbij ondersteuning. Drink een kop koffie, ga een stuk fietsen of onderneem samen een activiteit. Voor vluchtelinggezinnen blijkt het lastig om goed in te burgeren. Onbekendheid met hoe men opvoedt in Nederland kan leiden tot een verminderde integratie. Grotendeels omdat de omgeving hun gewoonten niet begrijpt of accepteert.Onze insteek is dat mensen van elkaar leren, er is dus een uitwisseling tussen de vrijwilliger en het vluchtelingengezin. De vrijwilliger ondersteunt het gezin bij de dagelijkse wegwijs maken in de Nederlandse samenleving, gewoonten en opvoeding. Vluchtelingen voelen zich hierdoor meer thuis in de gemeente Zuidplas en krijgen een plek binnen de samenleving. Het vluchtelingengezin is bekend met de Nederlandse opvoeding en gewoonten.  Wat vragen wij:Een luisterend oor en kunnen meedenken met het vluchtelingengezin. Gezond verstandCommunicatievaardigheden en inlevingsvermogen in een ander. Affiniteit met vluchtelingen.  Wat bieden wij:een interessante werkomgevingeen enthousiast gezellig teamdiverse trainingen een onkostenvergoeding.  Interesse?Wil je meer informatie over deze vacature of je meteen aanmelden als vrijwilliger? Klik dan op de keuzeknop 'Meer Informatie'. Na het invullen van je gegevens word je benaderd door de contactpersoon van de organisatie en uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.
  Lees meer
 • Zevenhuizen

  Wil jij ook onze geschiedenis levend houden?

  Zevenhuizen

  St. Oud Zevenhuizen-Moerkapelle

  Wil jij ons team versterken? Stichting Oud Zevenhuizen-Moerkapelle (OZM) is op zoek naar een medewerker voor Marketing en Public Relations. Over de organisatie: De Stichting Oud Zevenhuizen-Moerkapelle (OZM) is een oudheidkundige organisatie die de belangstelling voor de geschiedenis van Moerkapelle, Oud Verlaat en Zevenhuizen levend houdt. Dit door o.a. hier over te publiceren in een eigen tijdschrift en door het voeren van een eigen museum. De stichting wordt gerund door 40-50 vrijwilligers en bestuursleden en heeft meer dan 800 donateurs. Wat ga je doen: De stichting is op zoek naar een medewerker die ons team kan versterken om onze publiciteit te vergroten(door bijv. regelmatig de persberichten van de stichting op te stellen en en te versturen) en ons kan helpen bij het werven van donateurs Wie zoeken wij: - Het schrijven van persberichten over onze activiteiten voor de diverse media (kranten en digitale media); - Het bedenken en meedenken over (publicitaire) acties voor OZM; - Het regelmatig mede organiseren van een kraam om onze producten bij het publiek aan te bieden en donateurs te werven; - Het dienen als aanspreekpunt voor het bestuur aangaande PR- en marketingzaken; - Het komen met ideeën en plannen voor het inzetten van diverse sociale media kanalen; - Het komen met ideeën en plannen om specifieke doelgroepen (bijv. “de jeugd”) te bereiken; - Het komen met ideeën om te komen tot een marketingplan en het (mede) opstellen daarvan. Wat vragen wij: - Zeer goede kennis van de Nederlandse taal - Bij voorkeur een netwerker en teamplayer - Kennis van / of affiniteit met de geschiedenis van Moerkapelle, Oud Verlaat en Zevenhuizen. - Bij voorkeur afkomstig uit Moerkapelle, Oud Verlaat of Zevenhuizen. - affiniteit met PR- en marketingactiviteiten. Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk?  Deel uitmaken van een grote organisatie die relevant is op het gebied van cultureel erfgoed, waar veel gebeurt en waar veel mogelijk is. Wat bieden wij: - Vrijheid en zelfstandigheid in afstemming met het bestuur - Werken in een leuk team van vrijwilligers De werkzaamheden zijn qua tijd vrij te bepalen. Af en toe zijn er bijeenkomsten in ons museum, maar de meeste werkzaamheden kunnen vanuit huis plaats vinden. Interesse?Wil je meer informatie over deze vacature of je meteen aanmelden als vrijwilliger? Klik dan op de keuzeknop 'Meer Informatie'. Na het invullen van je gegevens word je benaderd door de contactpersoon van de organisatie en uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.
  Lees meer
 • Zuidplas

  Kun jij goed organiseren?

  Zuidplas

  Camino

  Coordinator voor vrijwilligers Camino Wie zijn wij:Camino is er voor mensen die leven met kanker.Mensen die kanker hebben(gehad), naasten en nabestaanden.Mensen die bij Camino komen treffen een luisterend oor ofdoen een activiteit om hun accu weer op te laden.Camino streeft ernaar dat gasten/bezoekers blij weggaan. Ben jij de Vrijwilliger die goed kan organiseren? Heb jij ervaring om met mensen samen te werken en te overleggen? Heb jij tijd? Ongeveer 8 uur per week, zelf in te vullen. Heb jij empathie met onze doelgroep? Taken zijn;- Aansturen van groepen Vrijwilligers- Aanname en begeleiding nieuwe Vrijwilligers - Organiseren van scholing voor onze vrijwilligers- Intake gesprek nieuwe gasten- Overleg met collega Co’s en Bestuur, sturing Team-Huis- Deelname Regionale Coordinatoren overleg- Bepaling voor scholing vrijwilligers, via lpso Wat bieden wij: Wij bieden jou een team met enthousiaste collega”s, Een ontspannen sfeer en zo nodig een werkplek in een mooi Camino huis. Een eventuele opleiding ter ondersteuning van de functie. Een zinvolle rol als vrijwilliger.(evt. een reiskostenvergoeding)Ben je enthousiast?Kies dan voor de keuzeknop 'Meer Informatie'. Na het invullen van je gegevens wordt er zo snel mogelijk contact met je opgenomen voor een kennismakingsgesprek.   
  Lees meer