Vacaturebank

Vacaturebank: wat kun je doen?

Ik wil helpen bij een organisatieIk wil helpen in mijn buurt

Type

Afstand

Totaal 79 items in de Vacaturebank

 • Zuidplas

  Ben jij een handige harry?

  Zuidplas

  Montessorischool Nieuwerkerk

  Montessori basisschool Nieuwerkerk is op zoek naar een "handige man/vrouw" met twee rechterhanden. Over de organisatie Wij zijn een basisschool met een unieke ligging, met 9 groepen, 225 kinderen en 20 teamleden. de sfeer is goed en we werken graag samen. Ons motto is: Help mij het zelf te doen.Er is een grote betrokkenheid van ouders en het team. Wat ga je doen- Je verricht kleine reparaties- Houdt de school en het plein netjes en opgeruimd- Zet een vuilcontainer aan de weg- Voert kleine schilderwerkzaamheden uit Wat vragen wij? We zijn op zoek naar man/vrouw die het leuk vindt om te klussen. Werktijden en inzetbaarheid zijn in overleg. Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk? Jij maakt ons heel erg blij door ervoor te zorgen dat onze school er goed onderhouden uitziet. Daarnaast kom je in een gezellig team terecht waar jouw inzet wordt gewaardeerd. Wat bieden wijNa 3 maanden kan op basis van de maandelijkse evaluaties een vrijwilligersvergoeding van toepassing zijn.
  Lees meer
 • Zuidplas

  Altijd al een beetje Freek Vonk willen zijn?

  Zuidplas

  Natuur- en Vogelwacht Rotta

  Wij zijn op zoek naar enthousiaste natuurliefhebbers die hun liefde voor de natuur graag willen delen met kinderen en hen een onvergetelijke ochtend of middag willen bezorgen. Over Rotta Rangers Rotta Rangers zijn stoere jongens en meisjes in de leeftijd van 7 – 12 jaar die graag naar buiten gaan om de natuur te ontdekken, lekker buiten te struinen en het niet erg vinden om een beetje nat en vies te worden. Daarnaast hebben we de Kapoentjes van 4-6 jaar. Natuur- en Vogelwacht Rotta organiseert deze activiteiten voor beginnende natuurliefhebbers. We zijn op zoek naar begeleiders die onze Rangers en Kapoentjes onvergetelijke ochtenden of middagen bezorgen. Wat ga je doen?Met de Rangers gaan we zo’n tien keer per jaar, op zaterdagochtend en – middag, twee uur op stap in en rond ons verenigingsgebouw het Trefpunt in Bergschenhoek. De Kapoentjes komen 4 keer per jaar bij elkaar, op de woensdagmiddag. We werken met een team begeleiders. Dat betekent dat je niet bij elke activiteit aanwezig hoeft te zijn. Wie zoeken wij? • Je vindt het fijn om buiten in de natuur te zijn. • Je hoeft lang niet alles te weten maar bent wel geïnteresseerd. • Je kunt de onderwerpen op een leuke manier overbrengen naar de kinderen. • Je vindt het leuk om er samen met anderen iets moois van te maken. Wat krijg je er voor terug? De mooiste beloning die je voor dit werk kunt krijgen zijn de stralende gezichten van onze Rangers en Kapoentjes. Wil jij helpen onze jeugd van de natuur te laten genieten? Kies dan voor de keuzeknop Meer Informatie en vul je gegevens in!
  Lees meer
 • Zuidplas

  Help je mee onze jeugd van de natuur te laten genieten?

  Zuidplas

  Natuur- en Vogelwacht Rotta

  Kinderen laten genieten van de natuur. Hoe leuk is dat!! Wie zijn wij: Rotta Rangers zijn stoere jongens en meisjes in de leeftijd van 7 – 12 jaar die graag naar buiten gaan om de natuur te ontdekken, lekker buiten te struinen en het niet erg vinden om een beetje nat en vies te worden. Daarnaast hebben we de Kapoentjes van 4-6 jaar.Natuur- en Vogelwacht Rotta organiseert deze activiteiten voor beginnende natuurliefhebbers. Wie zoeken wij:Op dit moment zijn we op zoek naar een coördinator die ons wil helpen plannen en organiseren én het leuk vindt om de spil van team Rotta Jeugd te zijn. Wat ga je doen: Met de Rangers gaan we zo’n acht tot tien keer per jaar, op zaterdagochtend en – middag, twee uur op stap in en rond ons verenigingsgebouw het Trefpunt in Bergschenhoek. De Kapoentjes komen 4 keer per jaar bij elkaar; op de woensdagmiddag. Als coördinator organiseer je samen met een groep enthousiaste vrijwilligers deze activiteiten. Per activiteit bereid je samen met de begeleiders het onderwerp voor en geef je vorm aan de inhoud van de activiteit. Van een flink aantal onderwerpen beschikken we inmiddels over goed materiaal en er is binnen het team veel inhoudelijke kennis én ervaring met het begeleiden van kinderen. Je maakt samen met enkele begeleiders een jaarplanning waarin per zaterdag het thema wordt gekozen. Je plant de bemensing van de activiteiten en zorgt voor aankondiging hiervan via een mailinglijst, de website en naar de lokale pers. Een paar keer per jaar stem je af met het bestuur. Ons beeld van jou als coördinator: • Je vindt het leuk om te plannen en te organiseren. • Je houdt ervan om een centrale rol te hebben en de spil van het team Rotta Jeugd te zijn. • Je bent handig met het schrijven van teksten. • Het zou fijn zijn als je ook met PowerPoint uit de voeten kunt. • Je kunt ook delegeren omdat je lang niet alles zelf hoeft te doen. Mocht je het leuk vinden dan mag je uiteraard ook de activiteiten helpen begeleiden.
  Lees meer
 • Zuidplas

  Een maatje maakt het verschil!

  Zuidplas

  Stichting KernKracht

  Wie zijn wij?Stichting KernKracht is een belangenorganisatie ter bevordering van psychische, sociale en maatschappelijke gezondheid. Je wilt graag iets betekenen voor iemand en vindt het leuk om wederzijdse interesses uit te wisselen? Dan is dit mogelijk iets voor jou. We zoeken een MAATJE voor Peter Peter is een 79-jarige man en woont in Nieuwerkerk. Hij leest graag en houdt van muziek. Een andere hobby van hem is modelbouw. Ook kijkt hij graag tv en werkt hij met plezier op de computer. Peter zit in een rolstoel en zou graag, behalve samen een kop koffie drinken, een ommetje rond de flat maken. Zijn voorkeur gaat uit naar een vrouw. Heb je een open houding en kun je goed luisteren? Als er een klik is, kun je veel voldoening hebben van het contact. We hebben een fijn team en kunt altijd bij ons terecht. Aantal uren: een keer per week, nader overeen te komen Locatie: Nieuwerkerk a/d IJssel
  Lees meer
 • Zuidplas

  Help jij ons aan een maatje meer?

  Zuidplas

  Welzijn Zuidplas

  Ben je een echt mensen-mens die het leuk vindt om anderen blij te maken met een bezoekje? Wat ga je doen?Je bezoekt ouderen of jongeren die zich soms eenzaam voelen en het leuk vinden als iemand hen regelmatig een bezoekje brengt. Samen een 'bakkie doen' kan voor hen van enorme betekenis zijn.  Je spreekt met elkaar af hoe vaak en wanneer je op bezoek komt. Wat vragen wij? Wij zijn op zoek naar inwoners van zuidplas die zich graag in willen zetten voor een ander. Je kunt goed luisteren maar kunt ook goed een gesprek aangaan. Je bent betrouwbaar en komt je afspraken na. Je bent ongeveer 2 uur per maand inzetbaar. Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk? Jouw bezoek kan voor iemand enorm veel betekenen, maar het verbreedt ook je eigen horizon. Wat bieden wij: Vrijwilligerswerk waarbij je zelf de regie hebt over wanneer en hoe vaak je afspreekt. Daarnaast kun je gratis deelnemen aan trainingen die door het Vrijwilligers Informatie Punt worden verzorgd. Je wordt uitgenodigd voor waarderingsactiviteiten.
  Lees meer
 • Zevenhuizen

  Wil je het andere mensen naar de zin maken?

  Zevenhuizen

  Stichting Leontienhuis

  Het Leontienhuis is op zoek naar vrijwilligers voor diverse taken. Wil jij je hier voor inzetten?? Over het Leontienhuis: Het Leontienhuis wil de kwaliteit van leven van mensen met een eetstoornis en hun naasten verbeteren. Daarnaast wil het Leontienhuis mensen met eetstoornis motiveren richting herstel en (hernieuwde) deelname aan de maatschappij. Wie zoeken wij: Wij zoeken gastvrouwen, yogadocenten, begeleiders voor ons creatief atelier en tuinhulpen. Wat ga je doen: Jij bepaalt mede de sfeer in en om ons huis en zorgt ervoor dat onze bezoekers het naar hun zin hebben in onze mooie verbouwde boerderij. Of je nu koffie drinkt met onze bezoekers, yoga begeleidt, in de tuin aan het snoeien bent of creatief bezig bent met de bezoekers, wij vinden het fijn als je ons team komt versterken! Wat bieden wij? Wij bieden een gezellige team, een lunch, lekkere koffie (of thee), een vrijwilligersfeestje en ook training en bijscholing. Werktijden: Het Leontienhuis is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geopend. Woensdag zijn wij gesloten. Wij lunchen met elkaar van 12.30 tot 13.00 uur aan een gezellig gedekte tafel. Per dag zijn er twee gastvrouwen, 1 in de ochtend en 1 in de middag. De werktijden zijn van 10.00 tot 13.30 uur en van 13.30 tot 17.00 uur. Het creatief atelier is open van 11.00 tot 15.00 uur. Elke dag is er een uur yoga. Als tuinhulp ben je elke dag welkom. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen we afspreken wanneer je beschikbaar bent.   
  Lees meer
 • Zuidplas

  Kunnen onze bewoners op u rekenen?

  Zuidplas

  Hospice IJsselthuis

  Meneer van Dam wil graag nog één keer lof met ham en kaas eten. Anniek maakt het met liefde voor hem klaar. Hans doet de boodschappen, de lekkerste kaas en de lekkerste ham. De kosten declareert hij bij Tinet en van haar ontvang je maandelijks een kostenoverzicht. De familie van meneer van Dam heeft het er nog steeds over, dat meneer zo genoten heeft van de lof met ham en kaas, het was een van de laatste dingen die hij at. Over de organisatie: IJsselThuis in Nieuwerkerk aan den IJssel en IJsselOever in Capelle aan den IJssel zijn twee hospices die bestuurlijk onder de stichting IJsselHospices vallen. Er wordt gezocht naar een derde locatie voor een hospice in Rotterdam, IJsselPolder. Wat gaat u doen? De penningmeester heeft naast de gebruikelijke bestuurstaken de verantwoordelijkheid voor de financiële gang van zaken binnen IJsselHospices. Hij of zij is lid van het dagelijks bestuur en heeft een gezamenlijke verantwoordelijkheid met de overige bestuursleden. De penningmeester neemt deel aan relevante vergaderingen en overlegsituaties. Hij of zij is, net als de rest van het bestuur, vrijwilliger en onderschrijft de visie, de missie en de doelstellingen. Taken: • Bijhouden betalingsverkeer; • Jaarlijks opstellen van de begroting en de balans, inclusief lange termijnplanning; • Bewaken van de begroting; • Opstellen van een financieel jaarverslag; • Aanvragen van subsidies; • Regelen van fiscale, juridische zaken en verzekeringen; • Samenwerken met administratief medewerker en manager. Wij zoeken iemand die: • financieel deskundig; • integer; • bestuurlijk ervaren; • en representatief is. U beschikt over: • Affiniteit met hospicezorg; • Goede communicatieve vaardigheden; • Een flexibele instelling. • Empathisch vermogen; • Ervaring in het werken met vrijwilligers; Wat bieden wij: Wij bieden een uitdagende, maar vooral ook leuke bestuursfunctie waarin u samen met vrijwilligers, coördinatoren, manager en overige bestuursleden een betekenisvolle bijdrage levert aan onze maatschappij. Het gaat om een onbezoldigde functie met een tijdsbesteding van gemiddeld twee uur per week. De financiële administratie wordt bijgehouden en grotendeels uitgevoerd door vrijwilligers.
  Lees meer
 • Moerkapelle

  Een gezellig rustpuntje tussen de drukke schooluren

  Moerkapelle

  Stichting DeTafelVan

  Vind je het leuk om met kinderen te werken? En ben je op werkdagen tussen de middag beschikbaar? Dan zijn we op zoek naar jou!!! Word vrijwilliger bij de Keijzerschool in Moerkapelle  Wat ga je doen:Het begeleiden van kinderen op de basisschool (4 t/m 12 jaar) tijdens de overblijf. Je biedt de kinderen een gezellig rustmoment en een oplettend oog tussen de drukke schooluren door. Tijden:Werkdagen kunnen in overleg. We zoeken mensen voor werkdagen tussen de middag (tijdens het lunchmoment). Wat bieden wij:- Als vrijwilliger ontvang je een vergoeding. - Ook krijg je gratis de benodigde scholing en kun je rekenen op de professionele begeleiding van een pedagogisch geschoolde coördinator. -Eigen (klein)kinderen die leerling zijn op De Keijzerschool mogen gratis mee op je werkdagen.   Interesse?Kies dan voor de keuzeknop "Meer informatie". Na het invullen van uw contactgegevens wordt er zo spoedig mogelijk contact opngeomen voor het verstrekken van meer informatie of het plannen van een kennismakingsgesprek.
  Lees meer
 • Zuidplas

  Een gezellige pauze voor onze leerlingen

  Zuidplas

  Comenius college

  Wie zijn wij:Wij zijn een VO school in Nieuwerkerk aan den IJssel voor Mavo, Havo en VWO voor leerlingen van ongeveer twaalf tot zestien jaar oud.  Wie zoeken wij:Wij zijn op zoek naar surveillanten voor tijdens de pauzes Wat ga je doen:Tijdens de pauzes rondlopen en toezicht houden op de leerlingen. Daarbij lettend op het opruimen van hun spullen en het zich houden aan de afspraken Welke uren:De pauzes zijn van 10.15 - 11.00  en 11.45 - 12.45 Wat bieden wij: Een kleine vergoeding en een samenwerking met een leuk team.   Interesse?Wil je meer informatie over deze vacature of je meteen aanmelden als vrijwilliger?Klik dan op de keuzeknop 'Meer Informatie'. Na het invullen van je gegevens word je benaderd door de contactpersoon van de organisatie en uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.
  Lees meer
 • Zuidplas

  Zit gastvrijheid in je DNA?

  Zuidplas

  Stichting Cultuur aan de Dorpsstraat

  Over Stichting Cultuur aan de Dorpsstraat: De stichting is actief in Het van Cappellenhuis. Het Van Cappellenhuis in de oude dorpskern van Capelle aan den IJssel werd eind negentiende eeuw gesticht als een öude mannen- en vrouwenhuis (bejaardenhuis) . Daarna floreerde er de Capelse Muziekschool.  Vanaf 2007 is het intussen helemaal gerestaureerde Rijksmonument een locatie geworden waar je sfeervol in het huwelijk kan treden, waar je een familiebijeenkomst kan organiseren en waar je in een intieme ambiance met uitzicht op de immer stromende Hollandsche IJssel van een concert kan genieten. Het Van Cappellenhuis is een vrijwilligersorganisatie. Wij moeten het hebben van enthousiaste en betrokken vrouwen en mannen die zich hiervoor willen inzetten. Wie zoeken wij: Wij zoeken op dit ogenblik versterking van onze vrijwilligersploeg: gastvrouwen en gastheren voor bij de concerten, bij trouwerijen en bij  de verhuur. Wat ga je doen: Bij kleinschalige bijeenkomsten en ook bij de concerten verzorgen de gastvrouwen en gastheren eenvoudige consumpties (doorgaans koffie/thee, andere dranken en ook kleine kant en klare hapjes). Samen zorgen we ervoor dat de bezoekers van het Van Cappellenhuis een prettigge middag of avond hebben Interesse?Kies dan voor de keuzeknop "Meer informatie". Na het invullen van uw contactgegevens wordt er zo spoedig mogelijk contact opngeomen voor het verstrekken van meer informatie of het plannen van een kennismakingsgesprek.
  Lees meer
 • Zuidplas

  Ben jij de creatieveling die wil helpen, motiveren en ontwikkelen?

  Zuidplas

  Sanare Zorg & Welzijn

  Wij zijn op zoek naar creatievelingen Wie zijn wij:Vivere Wonen is een kleinschalige woonvorm in Moordrecht waar naast wonen met zorg ook dagbesteding wordt aangeboden. De zorg wordt geleverd door Sanare Zorg & Welzijn Wie zoeken wij:Wij zijn voor onze dagopvang op zoek naar creatievelingen die onze clienten kunnen helpen, begeleiden en motiveren bij hun creatieve ontwikkeling zoals bv digitaal fotoboeken maken of schilderstechnieken aan leren.   Wat vragen wij: Een vriendelijke, geduldige vrijwilliger die samen met onze clienten aan de slag wil gaan. ze te motiveren om te doen wat ze zo graag willen doen en vooral ook plezier te brengen en een stukje uitdaging. Wat bieden wij: Een gezellige omgeving met leuke mensen. De vrijheid om in overleg met ons en de cliente de tijden in te vullen.   Interesse?Wil je meer informatie over deze vacature of je meteen aanmelden als vrijwilliger?Klik dan op de keuzeknop 'Meer Informatie'. Na het invullen van je gegevens word je benaderd door de contactpersoon van de organisatie en uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.  
  Lees meer
 • Zuidplas

  Gezocht: Klussers, voor het behoud van onze historie

  Zuidplas

  Hist. Ver. Nieuwerkerk ad IJssel

  De Historische Vereninging Nieuwerkerk aan den IJssel is op zoek naar klussers voor de Nieuwerkerkse Oudheidkamer In de Nieuwerkerkse Oudheidkamer is het leuk om elke donderdagmorgen samen te klussen (9-12 uur, hoewel velen om 12.30 uur niet weg zijn...). Nieuwe aanwinsten worden niet alleen gefotografeerd en genummerd, maar moeten soms ook worden geconserveerd. Wisselexposities moeten worden ingericht én afgebroken. Klein onderhoud aan het gebouw doet de groep ook. De historische Vereniging Nieuwerkerk aan den IJssel werkt alleen met vrijwilligers, waaronder ook de vijf bestuursleden. Wie zoeken wij: 'Klusser' is de beste term voor de nieuweling, die nodig is omdat de 'club' gewoon ouder wordt.Wij zoeken enthousiaste mensen, man/vrouw, met vaardigheden als sorteren, beschrijven, opruimen, timmeren, witten of schilderen. Wat bieden wij:Een gezellige werkomgeving met wekelijks een boeiende koffiepauze en jaarlijks werkbezoeken aan andere musea.   Interesse?Wil je meer informatie over deze vacature of je meteen aanmelden als vrijwilliger?Klik dan op de keuzeknop 'Meer Informatie'. Na het invullen van je gegevens word je benaderd door de contactpersoon van de organisatie en uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.
  Lees meer