Vacaturebank

Vacaturebank: wat kun je doen?

Ik wil helpen bij een organisatieIk wil helpen in mijn buurt

Type

Afstand

Totaal 84 items in de Vacaturebank

 • Zuidplas

  Wil jij vluchtelingen juridische steun en begeleiding geven?

  Zuidplas

  VluchtelingenWerk Zuidplas

  Juridisch Begeleider Wil jij voorkomen dat mensen worden teruggestuurd naar een land waar ze een reëel gevaar lopen? Wil je mensen bijstaan in hun asielprocedure? Wil jij vluchtelingen begeleiden hun gezin te herenigen? Dan is de vrijwilligersfunctie Juridisch Begeleider in Zuidplas iets voor jou. Tijdsinvestering: in overleg. Functieomschrijving: • Je geeft cliënten voorlichting over en ondersteuning bij de asielprocedure, gezinsherenigingsprocedure, naturalisatie en andere juridische zaken. • Je monitort de voortgang van procedures en bewaakt kritische termijnen. • Je onderhoudt contacten met de advocaat, IND, COA, Raad voor Rechtsbijstand, IOM en collega’s van VluchtelingenWerk. • Je begeleidt cliënten bij externe contacten en correspondentie met diverse instanties zoals de IND, DT&V, ambassades enz. • Je informeert, begeleidt of verwijst door over terugkeer of een nieuwe procedure. • Je administreert gegevens in het digitale cliëntregistratiesysteem. • Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond asiel- en juridische zaken. Wat vragen wij: • Je hebt minimaal mbo-plus-niveau en je kunt werken met een computer. • Je werkt systematisch en doelgericht, zowel zelfstandig als in teamverband • Je bent betrokken én nuchter en je hebt een respectvolle houding naar je cliënt. • Je bent bereid trainingen te volgen en je aan de richtlijnen en afspraken van VluchtelingenWerk te houden. Wat bieden wij: • Je komt in een stimulerende en uitdagende werkomgeving met ruimte voor je eigen ontwikkeling en initiatief. • Je krijgt een inwerkprogramma en mogelijkheden om aanvullende trainingen en opleidingen te volgen. • Je wordt begeleid door een beroepskracht en werkt vanuit huis of in het kantoor van VluchtelingenWerk Zuidplas. • Volop mogelijkheden om meer te leren over andere culturen. • Onkosten worden vergoed.
  Lees meer
 • Zuidplas

  Spreek jij een aardig woordje Arabisch, Turks of Tigrinya?

  Zuidplas

  VluchtelingenWerk Zuidplas

  Vertalers: Arabisch, Turks, Tigrinya Wat ga je doen: VluchtelingenWerk ondersteunt statushouders bij het opbouwen van een zelfstandig bestaan. Om dat te bewerkstelligen is er onderling vertrouwen nodig. En dat kan alleen als we elkaar begrijpen, als we goed met elkaar kunnen communiceren. Als vrijwillige vertaler helpt u tijdens gesprekken tussen begeleiders en clienten van VluchtelingenWerk om de vertrouwensband op te bouwen en goed met elkaar te communiceren. Ben jij: • Je bent de brug tussen onze medewerker en de statushouder, • Je beseft het belang van je rol, je verantwoordelijkheid richting begeleider én statushouder is groot • Je voelt aan waar je kunt samenvatten en waar elk woord van belang is • Je hebt oog voor gevoeligheden, bent goed in de nuances • Taal heeft voor jouw geen geheimen, de verschillende culturen evenmin Wat vragen wij: • Beheerst de Nederlandse taal op minimaal B1 niveau en spreekt vloeiend Arabisch • Minimaal een dagdeel per week voor een langere periode beschikbaar • Je bent betrokken en hebt een respectvolle houding naar de deelnemers. • Je bent bereid trainingen te volgen en je aan de richtlijnen en afspraken van VluchtelingenWerk te houden. Wat wij bieden: • Je komt in een stimulerende en uitdagende werkomgeving met ruimte voor je eigen ontwikkeling en initiatief. • Je krijgt een inwerkprogramma en mogelijkheden om aanvullende trainingen en opleidingen te volgen. • Je wordt begeleid door een beroepskracht en werkt in een kantoor van VluchtelingenWerk. • Onkosten worden vergoed.
  Lees meer
 • Zuidplas

  Ben jij de 'wegwijzer' voor nieuwkomers

  Zuidplas

  VluchtelingenWerk Zuidplas

  Als maatje ondersteun je nieuwkomers bij het opbouwen van een zelfstandig bestaan VluchtelingenWerk ondersteunt nieuwkomers bij het opbouwen van een zelfstandig bestaan in Zuidplas. Als maatje vervul je hierbij een cruciale rol. Een waardevolle en boeiende vrijwilligersfunctie, waarin je samenwerkt met de maatschappelijk begeleider van de nieuwkomer. Wat ga je doen:VluchtelingenWerk ondersteunt nieuwkomers bij het opbouwen van een zelfstandig bestaan in Zuidplas. Als maatje vervul je hierbij een cruciale rol. Een waardevolle en boeiende vrijwilligersfunctie, waarin je samenwerkt met de maatschappelijk begeleider van de nieuwkomer. De eerste ontmoeting regelen wij. Vervolgens spreek je wekelijks met elkaar af en ga je bijvoorbeeld samen:naar de markt, de dichtstbijzijnde bibliotheek, kennismaken met de buren, leren hoe het openbaar vervoer werkt, stad verkennen etc.  De afspraak die je maakt kan op werkdagen of in het weekend zijn, overdag of in de avonduren. Jouw profiel: Je bent communicatief en hebt een open en respectvolle houding naar mensen uit een andere cultuur. Je bent geduldig en bereid je cliënt te helpen met het oefenen van de Nederlandse taal. Je vindt het leuk om iemand in overleg wegwijs te maken in de wijk waar jullie wonen. Wat krijg je ervoor terug: Als vrijwillig maatje ontmoet je bijzondere mensen, leer je je eigen wijk beter kennen en lever je een waardevolle bijdrage aan het versterken van de zelfredzaamheid en het thuisgevoel van nieuwkomers in Zuidplas. VluchtelingenWerk biedt professionele ondersteuning, trainingen en heeft een vergoedingsregeling voor onkosten die je maakt.
  Lees meer
 • Zuidplas

  Ik wil een maatje worden!

  Zuidplas

  Kernkracht

  Maatjesproject: Ik wil een maatje worden! Wil jij graag iets voor iemand betekenen? Voel je je betrokken bij mensen die te maken hebben met psychische kwetsbaarheid? Een maatje kan het verschil maken! Wie ben jij? - Je hebt een open houding, kunt goed luisteren en je bent geduldig - Je geniet ervan om andere mensen blij te maken - Je bent 4 uur in de maand beschikbaar - Je bent geïnteresseerd in mensen met een psychische kwetsbaarheid Wat biedt het maatjesproject? - Een bijzondere ervaring en mooie ontmoetingen - Voldoening en zingeving, er zijn voor de ander - Een fijn team als back-up, je kunt altijd bij ons terecht - Je maakt deel uit van een organisatie met hart voor de mensen Wie zijn wij: KernKracht is een belangenorganisatie ter bevordering van psychische, sociale en maatschappelijke gezondheid. Een maatje bij KernKracht is een vrijwilliger die geïnteresseerd is in mensen met een psychische kwetsbaarheid, verleent formeel gezien geen zorg maar laat voor vier uur per maand zijn/haar hart spreken door er samen op uit te gaan of een deelnemer te bezoeken. Interesse?Wil je meer informatie over deze vacature of je meteen aanmelden als vrijwilliger? Klik dan op de keuzeknop 'Meer Informatie'. 
  Lees meer
 • Moerkapelle

  Van betekenis kunnen zijn voor mensen in hun laatste levensfase

  Moerkapelle

  Stichting Hospice Elim

  Als vrijwilliger in hospice Elim ben je heel concreet van betekenis voor onze bewoners en hun naasten. Je draagt bij aan het creëren van een warm en liefdevol bijna-als-thuis. Wil je juist in deze tijd iets betekenen voor mensen in hun laatste levensfase? Hospice Elim zoekt nog enkele zorg- en kookvrijwilligers! Wat ga je doen: Als zorgvrijwilliger ben je wekelijks in minimaal één 4-uurs dienst tussen 7.00 tot 23.00 uur aanwezig in hospice Elim. Je voert taken uit die thuis meestal door mantelzorgers worden gedaan. Daarnaast ben je een luisterend oor voor de bewoners. Als kookvrijwilliger tref je voorbereidingen voor de maaltijd door een menu samen te stellen in overleg met de bewoners, hier inkopen voor te doen en de maaltijd te bereiden. Tijdens de maaltijd is er ruimte voor een gesprekje, als daar behoefte aan is. Na het opruimen zit de dienst van de kookvrijwilliger er weer op. Je bent wekelijks één dienst van 15.00-19.00 uur aanwezig. Tijd, aandacht en ondersteuning zijn sleutelwoorden in het werk van de vrijwilliger. Wat vragen wij: - Een warme belangstelling voor mensen - Kunnen omgaan met ernstige ziekte, verdriet en rouw - Zelfstandig kunnen werken, maar ook goed functioneren in teamverband - Bereidheid om trainingen te volgen - Een christelijke levenshouding Wat bieden wij: - Een fijne organisatie met oog voor elkaar - Een basistraining voor nieuwe vrijwilligers - Mogelijkheid tot persoonlijke groei en ontwikkeling - Begeleiding voor vrijwilligers door onze coördinatoren - Een mooie nieuwe werklocatie Over de organisatie:Hospice Elim is een bijna-thuis-huis waar mensen in de laatste levensfase kunnen verblijven. Er zijn de hele dag vrijwilligers aanwezig om ondersteuning te bieden waar nodig. Professionele zorg wordt geboden door de thuiszorg en huisarts.In hospice Elim willen wij warme, liefdevolle en respectvolle zorg verlenen aan onze bewoners, ongeachte afkomst of levensvisie.Personeel en vrijwilligers van hospice Elim vervullen hun taken vanuit een christelijke levenshouding.
  Lees meer
 • Nieuwerkerk aan den IJssel

  Word jij onze nieuwe coordinator?

  Nieuwerkerk aan den IJssel

  NPV

  Ben jij onze nieuwe coördinator voor de Vrijwillige Thuishulp in Nieuwerkerk? Wie zoeken wij?We zoeken iemand die:- Woonachtig en enigszins bekend is met de situatie in Nieuwerkerk;- zelf kerkelijk meelevend is;- beschikt over goede contactuele eigenschappen;- bij voorkeur iemand die een zorgachtergrond heeft.  Wat ga je doen?Samen met een andere coordinator probeer je om voor elke nieuwe zorgvraag een passende vrijwilliger te zoeken.Je bent ongeveer 3 uren per week bezig met je taken. Je werkt vanuit huis en kunt je tijd zelf indelen.  Wat bieden wij?- Je wordt ingewerkt door één van de coördinatoren.- Je kunt gratis deelnemen aan de trainingnen die vanuit de NPV of vanuit het Vrijwililgers Informatie Punt worden aangeboden.- Daarnaast krijg je een vast bedrag per jaar en per uur een vrijwilligersvergoeding. Interesse?Klik dan op de keuzeknop 'meer informatie'.Na het invullen van uw gegevens wordt u in contact gebracht met de organisatie.
  Lees meer
 • Zuidplas

  Een gezellig maatje voor deze leuke vrouw

  Zuidplas

  Kernkracht

  Ben jij het gezellige, geduldige maatje voor deze vrouw? Wie zoeken wij:Wij zoeken een gezellig, geduldig maatje voor een 63-jarige vrouw. Zij is hartpatiënt en vindt het lastig om zelf erop uit te gaan. Ze houdt van diamond painting en katten en ze rookt. Ze wil graag naar buiten, maar kan niet te ver lopen vanwege lichamelijke klachten.Heb je een open houding en kun je goed luisteren? Dan kan jij misschien haar maatje zijn. Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk:Als er een klik is, kun je veel voldoening hebben van het contact en veel voor iemand betekenen.We hebben een fijn team en je kunt altijd bij ons terecht. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.  Over onze organisatie: KernKracht is een belangenorganisatie ter bevordering van psychische, sociale en maatschappelijke gezondheid. Een maatje bij Kernkracht is een vrijwilliger die geïnteresseerd is in mensen met een psychische kwetsbaarheid, verleent formeel gezien geen zorg maar laat voor vier uur per maand zijn/haar hart spreken door er samen op uit te gaan of een deelnemer te bezoeken.
  Lees meer
 • Zuidplas

  Deze creatieve vrouw maakt graag een praatje met jou

  Zuidplas

  Kernkracht

  Maak jij straks het verschil voor een creatieve vrouw? Wie zoeken wij:Wij zoeken een maatje voor een 49-jarige creatieve vrouw. Ze is sportief en houdt van dieren. Ze heeft een vorm van autisme en zoekt een niet-rokende vrouw (25/30 jaar) om buitenshuis af te spreken voor een gezellig praatje of uitstapje.Heb je een open houding en kun je goed luisteren? Neem dan contact met ons op  Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk:Als er een klik is, kun je veel voldoening hebben van het contact en veel voor iemand betekenen. We hebben een fijn team en je kunt altijd bij ons terecht.  Over onze organisatie: Kernkracht is een belangenorganisatie ter bevordering van psychische, sociale en maatschappelijke gezondheid. Een maatje bij Kernkracht is een vrijwilliger die geïnteresseerd is in mensen met een psychische kwetsbaarheid, verleent formeel gezien geen zorg maar laat voor vier uur per maand zijn/haar hart spreken door er samen op uit te gaan of een deelnemer te bezoeken.
  Lees meer
 • Zuidplas

  Wilt u voor hun belangen opkomen?

  Zuidplas

  Mentorschap Haag en Rijn

  Word mentor en behartig de zorgbelangen van jouw cliënt Wat doet een mentor:Als mentor kom je op voor de persoonlijke belangen van een volwassen cliënt met een verstandelijke of psychiatrische beperking of met dementie. Je hebt regelmatig persoonlijk contact met je cliënt en je ondersteunt hem of haar bij het maken van belangrijke beslissingen in zorg en welzijn. Je treedt op als wettelijk vertegenwoordiger en onderhoudt de contacten met de hulpverleners en verzorgers. Verantwoordelijk en zinvol werk dus, waarmee je echt verschil maakt! Wij zoeken mensen die:• affiniteit hebben met volwassenen met een beperking• communicatief vaardig zijn en grenzen kunnen stellen• beslissingen durven nemen• minimaal op MBO-4 niveau zijn opgeleid• circa 6 uur per maand beschikbaar zijn Wij bieden:• uitdagend vrijwilligerswerk met inhoud• werk met eigen inbreng, dat je flexibel kunt indelen • een goede match en gedegen kennismaking met de cliënt• scholing en ondersteuning• een maandelijkse onkostenvergoeding Het mentorschap is een wettelijke beschermingsmaatregel, die wordt toegewezen door de rechtbank. Hiervoor wordt de Stichting Mentorschap Noordwest Midden door de rechter benoemd. Als vrijwillige mentor ga je aan slag bij deze stichting en je voert het mentorschap uit met een mandaat. De stichting schoolt, ondersteunt en begeleidt jou in je rol als mentor.
  Lees meer
 • Zuidplas

  voetbaluitjes met je maatje

  Zuidplas

  ASVZ

  Gezocht: voetbalmaatje Ouderinitiatief De Zuidplas is op zoek naar een voetbalmaatje voor één van onze bewoners. Wie zoeken wij? We zoeken iemand die het leuk vindt om met een bewoner op zaterdag mee te gaan naar voetbalwedstrijden. De bewoner heeft een visuele beperking en kan niet zelfstandig reizen naar de voetbalvereniging. Hij zou het leuk vinden om samen met iemand te gaan, die ook houdt van voetbal en die hem wil aanmoedigen tijdens de wedstrijd. Het is belangrijk dat je affiniteit hebt met de doelgroep (mensen met een beperking) en dat je een positieve instelling hebt. Wat vragen wij? Het is de bedoeling dat je met de bewoner op zaterdag meegaat naar zijn voetbalwedstrijden. De eerste keer dat jullie afspreken is er iemand van de begeleiding bij om te kijken hoe het gaat en of het klikt. Als het goed gaat, ga je daarna zelfstandig met hem naar de wedstrijden toe. Je maakt afspraken met de bewoner en de begeleiding welke zaterdagen je mee kunt gaan. Over Ouderinitiatief De Zuidplas Ouderinitiatief De Zuidplas is een woonvoorziening voor jongvolwassenen met een beperking. Op dit moment wonen er 19 jongeren met uiteenlopende beperkingen. Voor meer informatie, kun je kijken op de website: https://stichtingdezuidplas.nl/ ASVZ De zorg wordt geleverd door ASVZ. ASVZ biedt duurzame zorg, nu én in de toekomst, aan mensen met een verstandelijke beperking, die voor korte of langere tijd van onze dienstverlening gebruik maken.    Ben jij al enthousiast geworden of wil je eerst meer informatie? Neem dan contact met ons op!
  Lees meer
 • Moordrecht

  Een maatje voor deze leuke jonge vrouw

  Moordrecht

  Gemiva-Svg groep/Woonlocatie Westeinde

  Wie zoeken wij:Hou je van gezelligheid en een praatje? En ben jij jong van leeftijd en/of van geest? Dan wil één van onze cliënten dolgraag kennis met jou maken! Wie is deze leuke vrouw:Zij, een jonge vrouw met een licht verstandelijke beperking woont binnen haar eigen gezellige appartement binnen onze woonlocatie. Zij regelt steeds meer zelf haar huishouden en we zien haar vaak bij activiteiten op de groep. Ze houdt enorm van muziek, van puzzelen en lekker kletsen. Ze is iemand die erg van een geintje houdt en lekker kan giebelen. Ook samen naar de winkels of er op uit zou ze vaker willen. Zij heeft veel behoefte om dit alles wat vaker en op regelmatige basis te delen met een leuk maatje, dat positief is, een luisterend oor kan bieden en mee gaat in wat de cliënte zèlf allemaal kan. Humor is belangrijk, als ook betrouwbaarheid en enthousiasme. Wanneer:Als jij ongeveer 2 x per maand in de weekenden een uurtje of 2/3 kunt afspreken, en je herkent je in onze omschrijving; kom dan gezellig een keertje kennismaken op onze locatie, dan kijken we samen wat er mogelijk is. Wat kunnen wij bieden: Een vrijwilliger bij ons ontvangt een onkostenvergoeding, er is regelmatig een cursusaanbod en..natuurlijk dankbare gezichten omdat door jouw hulp meer mogelijk is!
  Lees meer
 • Moordrecht

  Een gezellig stukje fietsen

  Moordrecht

  Gemiva-Svg groep/Woonlocatie Westeinde

  Wie zoeken wij:Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger(s) die af en toe met één van onze clienten een stukje kan fietsen Onze cliënten hebben een super-mooie driewieler gekregen, mèt mogelijkheid voor electrische aandrijving! We zijn hier erg blij mee, maar helaas…we zouden graag wat vaker willen fietsen dan dat de begeleiding met ons kan doen, dus : Wie komt zo af en toe in het weekend met een cliënt van ons in de buurt fietsen? Na afloop een lekker bakkie koffie/thee natuurlijk! Waar en wanneer:-Op afspraak-af en toe in het weekend-in de lente/zomer af en toe doordeweeks-Woonlocatie Westeinde-Moordrecht Wat bieden wij:Onze dankbaarheid kunnen wij als locatie tonen door middel van diverse waarderingsmomenten voor vrijwilligers die wij koesteren! Woonlocatie Westeinde:Op Woonlocatie Westeinde Moordrecht wonen 28 volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. De groep is heel verschillend. Er zijn jonge en wat oudere clienten met verschil in behoefte aan hulp  
  Lees meer