Interesse?
Wil je meer informatie over deze vacature of je meteen aanmelden als vrijwilliger?
Klik dan op de keuzeknop 'Meer Informatie'. Na het invullen van je gegevens word je benaderd door de contactpersoon van de organisatie en uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

MEER INFORMATIE

Coordinatoren VoorleesExpress

 


Wie zijn wij?
De Bibliotheek De Groene Venen werkt in Bodegraven-Reeuwijk, Waddinxveen en Zuidplas samen met andere organisaties in het kader van het project VoorleesExpress.

Wat gaat u doen?
Voor de ondersteuning van de voorlezers gedurende het traject is de VoorleesExpress Zuidplas op zoek naar coördinatoren die op flexibele basis inzetbaar zijn. Als coördinator VoorleesExpress krijg je de mogelijkheid bij te dragen aan de taalontwikkeling van jonge kinderen die dat nodig hebben. Als coördinator begeleid je 20 weken lang vijf gezinnen en vijf voorlezers. Je vormt de spil tussen de gezinnen, voorlezers en de projectleiding en bewaakt de voortgang van het project. Je bent goed op de hoogte van wat er in de gezinnen gebeurt en legt de voortgang vast. Met elke voorlezer ga je twee keer mee naar het gezin. Wanneer een voorlezer tegen problemen aanloopt of graag eens overlegt ben jij de eerste contactpersoon. Je biedt inhoudelijke ondersteuning aan vrijwilligers die tegen een uitdaging aanlopen binnen hun voorleesgezin. Ook digitaal ben je actief betrokken.

Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig?
Als coördinator heb je vanuit ander (vrijwilligers)werk ervaring op het gebied van coaching, taalontwikkeling, ouderbetrokkenheid of opvoedkundige vraagstukken. Je haalt energie uit het coachen en begeleiden van mensen en werkt graag zelfstandig. Je bent flexibel, open en hebt doorzettingsvermogen.

Wat krijgt u er voor terug?
Een kleine onkostenvergoeding per gezin.
Vrijwilligerswerk bij de VoorleesExpress biedt je de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen. Zo leer je veel over coaching, samenwerken, verantwoordelijkheid en grenzen stellen.
Daarnaast is het een mooie manier om nieuwe mensen met verschillende achtergronden te leren kennen.
En natuurlijk staan maatschappelijke betrokkenheid en vrijwilligerswerk goed op je CV!

Werktijden
Aantal uren: 60 uur per voorleesseizoen, twee seizoenen per kalenderjaar.

Locatie Zuidplas
Bibliotheek en bij mensen thuis.

Wilt u meer informatie over deze vacature?
Klik dan op de knop "Meer informatie". Na het invullen van uw gegevens wordt u in contact gebracht met de contactpersoon van de organisatie.Meer informatie over de Voorleesexpress vindt u op:
Voorleesexpress Zuidplas


 

Interesse?
Wil je meer informatie over deze vacature of je meteen aanmelden als vrijwilliger?
Klik dan op de keuzeknop 'Meer Informatie'. Na het invullen van je gegevens word je benaderd door de contactpersoon van de organisatie en uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

MEER INFORMATIE

Organisatiegegevens:

de Bibliotheek De Groene Venen
Batavierlaan 4
2912SG Nieuwerkerk aan den IJsselAndere vacatures van deze organisatie: