Help jij het verschil maken?

Wil jij ook een eerlijk loon voor je werk of product? Dan kun jij je w.s. prima vinden in de Fair Trade gedachte: een eerlijke vergoeding aan mensen voor hun werk of product!

Over de Stichting Duurzaamheidsplatform Zuidplas
Stichting Duurzaamheidsplatform Zuidplas is een bewoners initiatief. We hebben als doel de gemeente gevraagd en ongevraagd advies te geven met betrekking tot duurzaamheidsvraagstukken.
Het platform is een verzamelplaats van goede ideeën over duurzaamheid. Er komt steeds meer informatie beschikbaar en onze kennis over dit onderewerp groeit.

Wat doen we?
Het platform bestaat uit vrijwilligers, burgers en ondernemers, die eens in de 8 weken samenkomen.
We krijgen secretariële ondersteuning van de gemeente. De wethouder met duurzaamheid in zijn portefeuille sluit vaak aan bij het overleg.
De vrijwilligers houden zich individueel of in werkgroepen bezig met vragen met betrekking tot duurzaamheid. Deze vragen vormen de basis om informatie in te winnen en kennis op te doen. Hierdoor wordt het platform een vraagbaak voor de gemeente maar ook een instrument om de vinger aan de bestuurlijke pols te houden.

Wie zoeken wij?
Wij zoeken een enthousiaste vrijwilliger voor de werkgroep Fair Trade Gemeente. Deze wekgroep houdt zich bezig met werkzaamheden die ertoe moeten leiden dat de gemeente Zuidplas zich Fair Trade Gemeente kan noemen.
Ook horen we graag je mening en zijn nieuwsgierig naar je inbreng over andere duurzaamheidsvraagstukken.


Wat ga je doen?
Je wordt deelnemer aan de werkgroep en hebt onderling contact met elkaar. Binnen de werkgroep zal, in overleg met jou, een taakverdeling plaatsvinden. Ook hopen we dat je aansluit bij de bijeenkomsten van het duurzaamheidsplatform.
Gezamenlijk met jou en het duurzaamheidsplatform willen we ervoor zorgen dat de gemeente Zuidplas een voorbeeld gemeente word inzake duurzaamheid.

Wat krijg je ervoor terug?
Je maakt deel uit van een groeiend aantal enthousiaste vrijwilligers en je kunt met je inbreng het verschil maken.
Je krijgt de mogelijkheid om actief mee te denken en invloed uit te oefenen op gemeentelijk beleid rondom duurzaamheid.
Je kunt gebruik maken van het gratis trainingsaanbod en waarderingsmomenten van het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP).

Interesse?
Kies voor de keuzeknop 'Meer informatie. Na het invullen van je contactgegevens, wordt er zo snel mogelijk contact met je opgemomen. We kijken naar je uit!

Organisatiegegevens:

stichting duurzaamheidsplatform zuidplas
de Lek 1
2911CB Nieuwerkerk aan den IJssel