Interesse?
Wil je meer informatie over deze vacature of je meteen aanmelden als vrijwilliger?
Klik dan op de keuzeknop 'Meer Informatie'. Na het invullen van je gegevens word je benaderd door de contactpersoon van de organisatie en uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

MEER INFORMATIE

Werk je graag buiten en houd je van de natuur?

Vind jij het leuk om met buiten te werken op een akker waar met liefde voor eten en natuur groenten geteeld worden? Kom ons dan helpen op de Voedselgaarde in Zevenhuizen. We hebben een grote diversiteit aan werkzaamheden te doen.

Over de organisatie
Boer & Buurt, teelt op ecologische manier gewassen op De Voedselgaarde in Zevenhuizen. Wij zetten ons in voor natuurinclusieve landbouw, waarbij voedselteelt en natuurontwikkeling samen gaan, zodat de biodiversiteit kan toenemen en we een meer aantrekkelijke leefomgeving creëren. Door dit te doen dragen onze polders bij aan een aantrekkelijk woon- en leefklimaat en hopen we dat we de nog schaarse polders in Zuid-Holland kunnen behouden.

Daarnaast bouwen we een netwerk op van boeren en telers die ook op een dier- en natuurvriendelijke manier boeren. En bieden hen een platform voor de rechtstreekse verkoop aan de consument. We realiseren hiermee dat de boeren en telers een eerlijke prijs krijgen voor hun producten en dat de consument weet waar zijn eten vandaan komt. Wij richten ons op producenten die in een straal van 15 kilometer rondom ons heen wonen, omdat wij zo min mogelijk voedselkilometers willen maken.

Wat ga je doen
De werkzaamheden zijn divers van aard. Afhankelijk van het seizoen.

- In het voorjaar en vroege zomer bestaat het meeste werk uit onkruid verwijderen. Omdat wij telen zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen moet er veel geschoffeld worden. Een groot deel kunnen we met de trekker en de schoffelmachine doen. Maar een deel moet nog met de hand en de schoffel gebeuren.

- Zodra er groenten verkocht worden, moeten ze geoogst worden. (juli - nov.)
- Als de Buurderij open is, dan kunnen we hulp gebruiken bij het sorteren van de bestellingen en uitgifte van de bestellingen aan de Buren.

Wat vragen wij
- We hebben mensen nodig die van aanpakken weten.
- Mensen die ons graag helpen om de Voedselgaarde tot een bloeiende akker om te toveren.

Wat bieden wij
- Een prachtige werkomgeving. Een plek die je uitdaagt en tegelijkertijd rust in het hoofd brengt.
- Diversiteit aan werkzaamheden.
- Een plek waar je andere mensen die ook geïnteresseerd zijn in gezond voedsel en natuur kunt ontmoeten.
- Een plek waar je kunt leren

Interesse?
Wil je meer informatie over deze vacature of je meteen aanmelden als vrijwilliger?
Klik dan op de keuzeknop 'Meer Informatie'. Na het invullen van je gegevens word je benaderd door de contactpersoon van de organisatie en uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

MEER INFORMATIE

Organisatiegegevens:

Boer & Buurt
Hazeveld 47
2761XH Zevenhuizen