Interesse?
Wil je meer informatie over deze vacature of je meteen aanmelden als vrijwilliger?
Klik dan op de keuzeknop 'Meer Informatie'. Na het invullen van je gegevens word je benaderd door de contactpersoon van de organisatie en uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

MEER INFORMATIE

Ben jij geïnteresseerd in geschiedenis?

De Historische Vereniging Nieuwerkerk aan den IJssel zoekt inwoners die geinteresserd zijn in geschiedenis en een bijdrage willen leveren aan 'het geheugen van het dorp'

Over ons
De Historische Vereniging Nieuwerkerk aan den IJssel verzamelt en geeft informatie over de geschiedenis van Nieuwerkerk en is daarmee een beetje het ‘geheugen’ van het dorp. Zij beschikt daartoe over een ‘Oudheidkamer’ in de hoeve “Nooit Gedacht” (17e eeuw) aan de ’s-Gravenweg. In die Oudheidkamer wordt een uitgebreide verzameling van collectiestukken van en over Nieuwerkerk geëxposeerd. Deze reguliere expositie geeft een beeld van het werken en leven van de Nieuwerkerkers in vroegere jaren en is één keer per maand tijdens een ‘open middag’ van de Oudheidkamer te bezichtigen. Ook zijn er regelmatig wisselexposities over een specifiek onderwerp.

Wie zoeken wij:
Voor deze werkzaamheden zoeken wij enthousiaste vrijwilligers die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van Nieuwerkerk en zich daarin willen verdiepen.
Voor de onder e genoemde werkzaamheden wordt o.a. gedacht aan vrijwilligers die ervaring hebben opgedaan in de museumbranche of studeren voor conservator.

Wijn zijn op zoek naar vrijwilligers die ons willen helpen bij diverse taken, zoals:
a) de registratie van de nieuwe collectieobjecten in onze databank en het onderhoud van de daarin aanwezige informatie (aanvullen/ wijzigen);
b) het interviewen en/of schrijven van artikelen over de geschiedenis van Nieuwerkerk voor onze nieuwsbrief;
c) het optreden als gastheer/-vrouw of voorlichter (suppoost) tijdens de ‘open middagen’;
d) behulpzaam zijn bij vragen over genealogie (stamboomonderzoek) die betrekking hebben op inwoners van Nieuwerkerk;
e) het meewerken aan de ontwikkeling van een wisseltentoonstelling en opzetten van een nieuwe reguliere expositie

Wat bieden wij jou?
Uiteraard worden de vrijwilligers begeleid door de bestuursleden en in de gelegenheid gesteld zich in de materie te verdiepen. In de Oudheidkamer zijn diverse boeken en geschriften over de Nieuwerkerkse geschiedenis aanwezig.
Deze werkzaamheden kunnen thuis maar ook op donderdagmorgen worden uitgevoerd.

Wat krijg je ervoor terug?
Een gezellige werkomgeving met vrijwilligers die interesse hebben in de geschiedenis van Nieuwerkerk. Jaarlijks wordt een werkbezoek aan een ander museum georganiseerd.

Interesse?
Wil je meer informatie over deze vacature of je meteen aanmelden als vrijwilliger?
Klik dan op de keuzeknop 'Meer Informatie'. Na het invullen van je gegevens word je benaderd door de contactpersoon van de organisatie en uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

MEER INFORMATIE

Organisatiegegevens:

Stichting Historische Vereniging Nieuwerkerk aan den IJssel
Verzetstraat 76 76
2912CV Nieuwerkerk aan den IJsselAndere vacatures van deze organisatie: